Papa Franjo održao završnu misu u SAD - Vijesti.me
ZAVRŠENA ŠESTODNEVNA POSJETA

Papa Franjo održao završnu misu u SAD

Na svakom koraku papine američke turneje, na Kubi, kao i u Vašingtonu, Njujorku i Filadelfiji, pozdravio ga je veliki broj katoličkih vjernika i onih koje privlače njegove poruke i njegova skromnost, prenijela je agenacija AFP

papa Franjo
papa Franjo (Foto: Reuters)

Papa Franjo završava danas šestodnevnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je u Filadelfiji u nedjelju održao završnu misu na otvorenom, pred nekoliko stotina hiljada ljudi.

Na misi, papa je rekao da svi moraju biti otvoreni za čuda ljubavi i to zarad porodica širom svijeta.

Na kraju mise se nasmješio i poručio: "Od vas tražim da se molite za mene. Ne zaboravite".

Prije nego što uđe u avion na put za Rim, papa Franjo će se privatno sastati sa oko 400 vođa Svjetskog sastanka porodica, svojim pristalicama i drugim dobrovoljcima koji su pomogli u organizovanju njegovog puta u Filadelfiju.

Na svakom koraku papine američke turneje, na Kubi, kao i u Vašingtonu, Njujorku i Filadelfiji, pozdravio ga je veliki broj katoličkih vjernika i onih koje privlače njegove poruke i njegova skromnost, prenijela je agenacija AFP. 

U SAD, gde se uglavnom voze veliki automobili, bilo je iznenađenje vidjeti ga da je izabrao da se vozi u skromnom Fijatu 500 L ili u njegovom otvorenom papamobilu dok se susretao, grlio i razgovarao sa ljudima. 

Papa Franjo sastao se sa ugroženima, ručao sa beskućnicima i sastao sa školskom djecom imigranata, a bio je nepokolebljiv u stavu o imigraciji - temi koja predstavlja tačku podjele među Amerikancima uoči predizborne kampanje naredne godine, prenio je AFP.