Pjongjang: Poremećeni pokvaranjak želi da uništi mir u svijetu - Vijesti.me
OSUDILI TRAMPOVU ODLUKU O JERUSALIMU

Pjongjang: Poremećeni pokvaranjak želi da uništi mir u svijetu

Sjeverna Koreja je dodala da su SAD, nakon priznavanja Jerusalima za glavni grad Izraela, odgovorne za sve posljedice "tog opasnog čina zla"

Donald Tramp
Donald Tramp (Foto: Reuters)

Sjeverna Koreja kritikovala je danas odluku američkog predsjednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela ocjenjujući da je ona "pokvarena", javila je agencija KCNA.

Tramp i lider Sjeverne Koreje Kim Džong-un već mjesecima razmenjuju uvrede i prijete ratom usred tenzija o nuklearnom i balističkom programu Pjongjanga.

"Ta odluka nas ne iznenađuje s obzirom da taj mentalno poremećeni pokvarenjak (Tramp) otvoreno poziva u UN da se potpuno uništi jedna suverena država", navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Sejverne Koreje i dodaje da odluka "otvoreno pokazuje da je on (Tramp) taj koji želi da uništi mir i bezbjednost u svijetu".

Sjeverna Koreja je dodala da su SAD odgovorne za sve posljedice "tog opasnog čina zla".

Trampova odluka je izazvala talas nezadovoljstva u muslimanskom svijetu dok se nekoliko hiljada Palestinca sukobilo sa izraelskim snagama bezbjednosti u Zapadnoj obali i pojasu Gaze, kojom prilikom su dvije osobe ubijene, a nekoliko desetina ljudi povrijeđeno.