Pompeo: Netačne informacije o povlačenju CIA "krtice" u Rusiji - Vijesti.me
ŠEF AMERIČKE DIPLOMATIJE O NAVODIMA MEDIJA

Pompeo: Netačne informacije o povlačenju CIA "krtice" u Rusiji

CNN i Njujork tajms prenijeli su da su SAD imale osobu u Kremlju koja je navodno potvrdila ličnu umiješanost Putina u operaciju miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine

Pompeo
Pompeo (Foto: AP)

Šef američke diplomatije Majk Pompeo izjavio je večeras da su netačne informacije da su SAD povukle "krticu" američke Centralne obavještajne agencije (CIA) koja je imala pristup uskom krugu ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju.

"Te informacije su netačne", rekao je Pompeo.

Američki mediji, CNN i Njujork tajms, prenijeli su ranije da su SAD imale osobu u Kremlju koja je navodno potvrdila ličnu umiješanost ruskog predsjednika u operaciju miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine. Ta osoba je navodno povučena 2017. godine.

Mediji u SAD su dodali da je ta osoba prebačena iz Rusije 2017. nakon što je odbila raniju ponudu da napusti zemlju.

Peskov: "Američki špijun" radio u Putinovoj administraciji

CNN je naveo da je odluka o povlačenju tog izvora donijeta djelimično i zbog zabrinutosti obavještajne agencije prema predsjedniku Donaldu Trampu i njegovim upravljanjem povjerljivim informacijama.

U medijskim izvještajima se navodi da je gubitak takvog pristupa Kremlju ostavio obavještajnu službu SAD bez informacija o trenutnim ruskim akcijama i planovima po pitanju uticaja na druge izbore.