Premještanja i suspenzije iz zatvora nakon smrti Epstajna - Vijesti.me
ZBOG PROPUSTA

Premještanja i suspenzije iz zatvora nakon smrti Epstajna

"Ministarstvo pravde danas je naložilo prebacivanje direktora zatvora na drugo radno mjesto dok se čekaju zaključci istrage Federalnog istražnog biroa (FBI) i generalnog inspektora", navodi se u saopštenju i dodaje da su suspendovana dva zaposlena u dijelu gdje je bio Epstajn

Ilustracija sa suđenja Epstajnu
Ilustracija sa suđenja Epstajnu (Foto: Reuters/ Jane Rosenbourg)

Direktor američkog federalnog zatvora Menhetna prebačen je privremeno na drugo radno mjesto dok su dva zaposlena suspendovana poslije smrti bogataša Džefrija Epstajna optuženog za seksualno zlostavljanje maloletnica.

"Ministarstvo pravde danas je naložilo prebacivanje direktora zatvora na drugo radno mjesto dok se čekaju zaključci istrage Federalnog istražnog biroa (FBI) i generalnog inspektora", navodi se u saopštenju i dodaje da su suspendovana dva zaposlena u dijelu gdje je bio Epstajn.

Epstajn (66) u subotu ujutru pronađen je mrtav u ćeliji zatvora na Menhetnu dok je čekao suđenje predviđeno naredne godine. Sumnja se na samoubistvo.

Američki milijarder je ranije bio pod nadzorom zbog sumnje da može da počini samoubistvo, nakon što je pronađen u svojoj ćeliji sa modricama na vratu.