Putin predlaže razrješenje državnog tužioca i imenovanje novog - Vijesti.me
Čajka je radio kao državni tužilac od 2006. godine

Putin predlaže razrješenje državnog tužioca i imenovanje novog

Vladimir Putin je podnio na razmatranje Savjetu Federacije kandidaturu zamjenika šefa Istražnog komiteta Igora Krasnova za mesto ruskog državnog tužioca i predlog da se Jurij Čajka razriješi dužnosti zbog premeštanja na drugi posao, navela je pres služba, prenela je agencija Tas

Ruski predsjednik Vladimir Putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin (Foto: AP)

Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je razrješenje državnog tužioca Jurija Čajke i imenovao zamjenika šefa Istražnog komiteta Igora Krasnova za kandidata za to mjesto, saopštila je predsjednička pres služba, prenosi RTS.

Vladimir Putin je podnio na razmatranje Savjetu Federacije kandidaturu zamjenika šefa Istražnog komiteta Igora Krasnova za mesto ruskog državnog tužioca i predlog da se Jurij Čajka razriješi dužnosti zbog premeštanja na drugi posao, navela je pres služba, prenela je agencija Tas.

Čajka (68) je radio kao državni tužilac od 2006. godine.

Krasnov (44) je bio zadužen za Glavno odjeljenje za istragu posebno važnih slučajeva i Glavno istražno odjeljenje. Radio je u Tužilaštvu od 1997. godine.

Od 2007. godine, Krasnov je počeo da radi kao viši istražitelj novoformiranog Istražnog komiteta, a u aprilu 2016. postavljen je za zamjenika šefa Istražnog komiteta.