Rijana o Trampu: Psihički najnestabilnija osoba u SAD - Vijesti.me
"oplela" po predsjedniku

Rijana o Trampu: Psihički najnestabilnija osoba u SAD

Pjevačica nije birala riječi, a njena izjava izazvala je mnoštvo reakcija

Rijana i Tramp
Rijana i Tramp (Foto: AP)

Pjevačica Rijana je istupila u javnost sa  osudama na račun predsjednika SAD-a Donalda Trampa, odgovarajući na  njegove izjave vezane za problem oružja u Americi. Pjevačica nije birala  riječi, a njena izjava izazvala je mnoštvo reakcija.

Ova 31-godišnja pjevačica rekla je da vjeruje da je on najviše psihički-nestabilna osoba u cijeloj državi.

Osude dolaze nedugo nakon dva oružana napada muškaraca koji su u ljetos u  roku dva dana ubili 30 ljudi. Tramp je izrazio žaljenje zbog ove dvije  tragedije, zaključivši cijelu temu izjavom: "Psihička nestabilnost i  mržnja su ono što poteže okidač - a ne pištolj".
 

Rijana je cijeli slučaj tada prokomentarisala na svom Tviteru kazavši  kako Trump očigledno nije svjestan da se radi o terorizmu. Istu temu  spomenula je i u nedavnom intervjuu za Voug kada je rekla kako je  cijela ta situacija očajna.
 

"Ljude ubijaju ratnim oružjem koje mogu nabaviti legalno, bez ikakvih  problema. To nije normalno. Takvo nešto nikada ne bi trebalo biti  normalno. A činjenica da se klasifikuju na osnovu boje kože je kao šamar. To je veoma rasistički", rekla je.
 

Priču je tada zaključila kazavši kako smatra da je Tramp osoba koja je  najviše psihički nestabilna u cijeloj državi i kako osjeća mučninu u  želucu kada god pomisli o cijeloj toj temi.


Vidi sve komentare