Šest eksplozija u Bangkoku za vrijeme Pompeove posjete - Vijesti.me
NIJEDNA NIJE BILA U NEPOSREDNOJ BLIZINI SAMITA

Šest eksplozija u Bangkoku za vrijeme Pompeove posjete

Četiri osobe su povrijeđene, ali nijedna ozbiljno, saopštila je lokalna bolnica. Tri žene su povrijeđene dok su čistile ulicu u trenutku jedne eksplozije

Građani na ulicama nakon jedne od eksplozija
Građani na ulicama nakon jedne od eksplozija (Foto: TWITTER @YRNMXSK)

Šest manjih eksplozija dogodilo se u Bangkoku za vrijeme regionalnog sastanka na kojem su učestvovali američki državni sekretar Majk Pompeo i njegove kolege iz Kine i nekoliko azijsko-pacifičkih zemalja.

Četiri osobe su povrijeđene, ali nijedna ozbiljno, saopštila je lokalna bolnica, prenosi Rojters.

Tri žene su povrijeđene dok su čistile ulicu u trenutku jedne eksplozije.

Bombe su eksplodirale na različitim lokacijama u glavnom gradu Tajlanda, uključujući gradski centar i vladin kompleks zgrada na periferiji Bangkoka u kojem se nalazilo nekoliko ministara.

Nijedna eksplozija nije se dogodila u neposrednoj blizini mjesta regionalnog samita i svi učesnici su dobro, saopštili su zvaničnici.

Zamjenik premijera Pravit Vongsuvan rekao je novinarima da je policija uhapsila dvije osobe osumnjičene da su povezane sa eksplozijama, javlja Rojters.

"Osuđujem one koji uništavaju mir i ugled naše zemlje. Naredio sam zvaničnicima da povedu računa o javnoj bezbjednosti", objavio je na Tviteru tajlandski premijer Prajut Čan-o-ča.

Tajland je domaćin bezbjednosnog samita na kojem učestvuju ministri spoljnih poslova zemalja članica Asocijacije nacija Jugoistočne Azije i njihove kolege iz velikih svjetskih sila kao što su Amerika, Kina i Rusija.