Sirijska vlada proglasila nepoželjnim diplomate više zemalja - Vijesti.me
NAPUŠTAJU ZEMLJU

Sirijska vlada proglasila nepoželjnim diplomate više zemalja

Neke od stranih diplomata u Damasku su već napustile zemlju zbog žestoke pobune protiv režima i nasilja koje ne jenjava, prenose agencije

Sirijska vlada proglasila je danas nepoželjnim osobama diplomatske predstavnike ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i nekoliko evropskih zemalja, saopštilo je sirijsko ministarstvo spoljnih poslova.

Sirijska vlada je proglasila nepoželjnim, ambasadore SAD, Velike Britanije, Francuske , Turske, Kanade, Italije, Španije, Belgije, Bugarske i Njemačke, saopštio je portparol ministarstva Džihad Makdeši, podsjetivši da su "neke države nedavno obavijestile šefove sirijskih diplomatskih misija i osoblje ambasada Sirije da nisu dobrodošli".

“Sirija i dalje vjeruje u značaj dijaloga zasnovanog na principima jednakosti i međusobnog poštovanja. Nadamo se da će zemlje koje su inicirale taj korak usvojiti iste te principe, omogućujući normalizovanje odnosa", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Neke od stranih diplomata u Damasku su već napustile zemlju zbog žestoke pobune protiv režima i nasilja koje ne jenjava, prenose agencije.

Veliki broj, uglavnom zapadnih zemalja, protjerale su sirijske diplomate posle masakra nad više od 100 ljudi u sirijskom mjestu Hula krajem maja, jednog od najgorih zločina u toj zemlji otkako je u martu prošle godine počela pobuna protiv predsjednika Bašara al-Asada.