Tramp: Izbjeglice nose telefone IS, moguć novi 11. septembar - Vijesti.me
NIJE IZNIO DOKAZE O OVAKVIM TVRDNJAMA

Tramp: Izbjeglice nose telefone IS, moguć novi 11. septembar

Izbjeglice ulaze u SAD sa mobilnim telefonima sa zastavom Islamske države, rekao je Tramp, navodeći da ta ekstremistička organizacija finansira njihove telefonske račune

Donald Tramp
Donald Tramp (Foto: Reuters)

Pretendent za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika SAD Donald Tramp upozorio je na napad sličan onom od 11. septembra 2001. godine, koji će prema njegovom mišljenju predvoditi izbjeglice koje ulaze u Ameriku sa mobilnim telefonima koje finansira Islamska država, objavio je danas britanski Indipendent.

Odgovarajući na pitanje u jednoj radijskoj emisiji da li je Amerikancima potreban napad velikog obima na teritoriji SAD da bi se osvjestili što se tiče bezbjednosti granica, Tramp je kazao: "Da, mislim, zaista mislim. Loše stvari će se dogodititi, mnogo loših stvari".

"Biće napada za koje nećete vjerovati. Napada koje će počiniti ljudi koji sada dolaze u našu zemlju...", kazao je Tramp.

Izbjeglice ulaze u SAD sa mobilnim telefonima sa zastavom Islamske države, rekao je Tramp, navodeći da ta ekstremistička organizacija finansira njihove telefonske račune.

"Nemaju pare, ništa, a imaju mobilne telefone. Ko plaća njihove mjesečne račune? Imaju telefone na kojima su zastave Islamske države", naveo je Tramp.

Tramp, međutim, nije iznio dokaze za tvrdnje o takvom mogućem napadu.