Tramp o proceduri pisanja optužnice protiv njega: Pobijedićemo - Vijesti.me
"REPUBLIKANCI NIKAD NISU BILI TOLIKO UJEDINJENI"

Tramp o proceduri pisanja optužnice protiv njega: Pobijedićemo

Procedura za smjenjivanje Trampa odmiče u Predstavničkom domu čiju većinu čine opozicione Demokrate koje bi o tome mogle glasati krajem decembra, te bi se potom postupak nastavio u Senatu Kongresa SAD gde su u većini Trampovi vladajući Republikanci

Tramp
Tramp (Foto: BETA/AP)

Američki predsjednik Donald Tramp izrazio je danas uvjerenje da će pobijediti u borbi s poslanicima koji su u borbi za njegovo smjenjivanje danas pokrenuli proceduru pisanja formalne optužnice protiv njega.

"Dobra vijest je ta da Republikanci nikad nisu bili toliko ujedinjeni", naveo je Tramp na Tviteru i dodao: "Pobijedićemo!".

Procedura za smjenjivanje Trampa odmiče u Predstavničkom domu čiju većinu čine opozicione Demokrate koje bi o tome mogle glasati krajem decembra, te bi se potom postupak nastavio u Senatu Kongresa SAD gde su u većini Trampovi vladajući Republikanci.

Nensi Pelosi, predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju Demokrate, zatražila je danas pisanje optužnice protiv predsednika SAD zbog "zloupotrebe položaja" jer on "ponovo pokušava da kompromituje izbore u sopstvenu korist".

"Tražim od predsjednika Odbora za pravosuđe Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice" protiv Trampa, dodala je ona.