Tramp pohvalio tajlandske spasioce: Veoma hrabri talentovani ljudi - Vijesti.me
SAD BLISKO SARAĐUJU SA VLADOM TAJLANDA

Tramp pohvalio tajlandske spasioce: Veoma hrabri talentovani ljudi

Dječaci su ranije danas, uz pratnju spasilaca, stigli do baznog kampa, odakle su put mogli da nastave pješice, rekao je portparol tajlandskog ministarstva odbrane Kongčop Tantravanit

Donald Tramp
Donald Tramp (Foto: Reuters)

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da SAD blisko sarađuju s vladom Tajlanda kako bi se pomoglo da svi dječaci bezbjedno izađu iz pećine.

"Veoma hrabri i talentovani ljudi", pohvalio je Tramp na Tviteru spasioce koji učestvuju u današnjoj rizičnoj operaciji izvlačenja dječaka.

Šest tajlandskih dječaka izašlo je iz pećine na Tajlandu, prenijela je agencija Frans Pres, pozivajući se na tajlandske zvaničnike.

Dječaci su ranije danas, uz pratnju spasilaca, stigli do baznog kampa, odakle su put mogli da nastave pješice, rekao je portparol tajlandskog ministarstva odbrane Kongčop Tantravanit.

U operaciji spasavanja, koja je počela jutros, učestvuje trinaest stranih i pet tajlandskih ronilaca. Po dvojica su u pratnji svakog dječaka pri izlasku iz pećine.

Dječaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener zarobljeni su 12 dana, a ronioci su ih pronašli u ponedjeljak, na grebenu udaljenom oko četiri kilometra od ulaza u pećinu. Oni su krenuli da istraže pećinu, ali su ostali zarobljeni kada je voda nadošla zbog kiše.