U nizu napada u Avganistanu poginuli i fotograf AFP i novinar BBC - Vijesti.me
ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST

U nizu napada u Avganistanu poginuli i fotograf AFP i novinar BBC

Portparol kabulske policije je rekao da je prvi bombaš samoubica bio na motoru, dok je drugi bio među novinarima koji su se okupili na licu mjesta da izvijeste o napadu

Kabul, napad
Kabul, napad (Foto: Beta/AP)

 U seriji napada u Avganistanu danas je poginulo najmanje 36 osoba, među kojima je najmanje deset novinara, uključujući izvještača Bi-Bi-Sija (BBC) i poznatog fotografa agencije Frans pres (AFP).

U dva povezana samoubilačka bombaška napada u Kabulu stradalo je najmanje devet novinara, među kojima i vodeći fotograf AFP Ša Maraj (Shah Marai), prenosi Asošiejted pres.

Za oba napada u Kabulu odgovornost je preuzela Islamska država.

U odvojenom incidentu, novinar avganistanskog servisa BBC, 29-godišnji Ahmad Ša (Ahmad Shah) ubijen je danas iz vatrenog oružja u provinciji Kost dok se vraćao kući, saopštio je BBC.

Prva eksplozija u Kabulu dogodila se jutros oko osam sati po lokalnom vremenu u dijelu grada u kojem su američka ambasada i zgrade vlade, zbog čega su se novinari uputili ka tom mjestu.

Petnaest minuta kasnije drugi bombaš samoubica, maskiran u kamermana, aktivirao je bombu među okupljenim novinarima, na mjestu prethodne eksplozije.

U napadima je povrijeđeno više desetina ljudi.