Uhapšen Austrijanac koji je prebio trogodišnje dijete na smrt - Vijesti.me
ZLOSTAVLJAO I RANIJE

Uhapšen Austrijanac koji je prebio trogodišnje dijete na smrt

Policija navodi da je ubica već imao zabranu nošenja oružja zbog incidenta koji je izazvao u roditeljskoj kući.

Austrijske vlasti su saopštile da je Milosav Maletich, koji je osumnjičen da je na smrt prebio trogodišnje dijete u austrijskom gradu Bregencu, uhapšen u
Švajcarskoj.

Policija austrijske zapadne provincije Forarlberg, u kojoj je odrastao 25-godišnji Maletich, navela je da je osumnjičeni juče priveden u švajcarskom gradu Herisau, na osnovu evropske potjernice.

Maletich je optužen da je na smrt prebio trogodišnjeg dječaka dok ga je čuvao zajedno s njegovim tri godine starijim bratom.

Osumnjičeni Maletich je u subotu u zapadnoaustrijskom Bregencu trebalo da pazi na djecu svoje prijateljice dok je ona bila na poslu.

U jednom trenutku pozvao je hitnu pomoć i prijavio da je mlađi dječak pao niz stepenice. Spasioci su bezuspješno pokušali da ožive dijete, a osumnjičeni je pobjegao prije nego što je stigla policija.

Austrijski mediji prenijeli su izjavu Vernera Grabhera, načelnika službe za mlade u pokrajinskoj vladi Forarlberga, da je rijč o mladiću koji je "zavisnik od droge i nije u stanju da se brine o maloj djeci", ali da do sada nije bilo indicija da je zlostavljao svoju prijateljicu ili njenu djecu.

Navodi se i izjava šefa lokalne policije Elmara Ceha da protiv osumnjičenog postoji važeća policijska zabrana nošenja oružja i da se u novembru 2010. godine u njegovoj roditeljskoj kući dogodio nasilan ispad zbog kojeg mu je izrečena zabrana ulaska u tu kuću.

Majka i brat žrtve, koji je bio svedok nasilja, još su u bolnici pod psihijatrijskom njegom.