Jokić: Sa Kjarom je sve vrijeme bio pas, u dobrom je stanju

On se zahvalio svima koji su tražili Kjaru, rekavši da je u potrazi učestvovalo više od 120 vatrogasaca, zatim pripadnici policije, komunalne policije i inspekcije i nekoliko stotina građana

7986 pregleda 10 komentar(a)
Jokić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jokić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je u Bojama jutra na TV Vijesti da je osmogodišnja djevojčica Kjara, koja je juče pronađena nakon potrage, u dobrom stanju i da je tokom boravka u bolnici objasnila kako je zalutala sa njenim psom.

"Sve vrijeme je sa njom bio pas. Ona je rekonstruisala događaj i što je bilo svima nama značajno je da je njen nestanak i potraga za njom rezultat dječije radoznalosti. Ona je sa rođendanske proslave za psom otišla i našla se tu gdje se našla", istakao je Jokić.

On je dodao da je Kjarin nestanak prijavljen prekjuče oko 18 sati, nakon čega je počela potraga.

"U potragu su odmah krenuli pripadnici Službe zaštite i spašavanja i službenici policije. Obišli su teren u neposrednoj blizini, međutim kako djevojčica nije pronađena uslijedio je apel za pomoć. Odziv kolega i građana iz susjednih opština je bio toliki da je to nevjerovatno", istakao je Jokić.

On se zahvalio svima koji su tražili Kjaru, rekavši da je u potrazi učestvovalo više od 120 vatrogasaca, zatim pripadnici policije, komunalne policije i inspekcije i nekoliko stotina građana.

"Tereni su kontrolisani nekoliko puta. Juče, oko 16:30 sati, na prostoru oko azila pronađena je igračka Kjarinog psa. Onda smo se fokusirali na teren kod kružnog toka između Kotora i Tivta. Jedan čovjek se nasumično parkirao pored i čuo je neke zvuke. Od tog momenta je krenulo sve kako treba. Kjara je bila u dobrom stanju, bez obzira što je padala jaka kiša. Komunikativna, orjentisana, a sve vrijeme sa njom je bio pas", kazao je Jokić.

On je prepričao i situaciju kada je policajac saopštio Kjarinom ocu da je njegova kćerka pronađena.

"Otac male Kjare je u trenutku kad je stigla vijest da je pronađena pitao pripadnika Uprave policije: "Pa stani je li to moje ili tvoje dijete? Ti se više raduješ od mene". Tolika je želja bila svih da se dijete pronađe", kazao je Jokić.

On je takođe pozvao sve građane da se vakcinišu, rekavši da se od utorka 20. aprila otvara punkt za masovnu vakcinaciju u prostorijama mjesne zajednice u Škaljarima

Bonus video: