Janković četvrti put u Ginisovoj knjizi: Razbio 30 betonskih ploča sa jajetom u ruci

I Davor Čajić iz Srbije, oborio je Ginisov rekord jer je za minut uradio 54 skleka na jednoj ruci i nozi

12484 pregleda 9 komentar(a)
Jokanović razbio 30 betonskih ploča sa jajetom u ruci, Foto: Printscreen YouTube
Jokanović razbio 30 betonskih ploča sa jajetom u ruci, Foto: Printscreen YouTube

Razbijanjem 30 betonskih ploča sa jajetom u ruci, Beranac Žarko Janković oborio je Ginisov rekord koji je držao jedan Amerikanac sa slomljenih 28 ploča.

Tako je postao prvi i jedini Crnogorac čije se ime četvrti put našlo u Ginisovoj knjizi rekorda u disciplini Tamišivari.

"Nisam mogao da vjerujem da to može da se slomi, jer je, kako ste vidjeli, i sami direktan udarac jajetom u ploče, dosta njih je koji nisu mogli to da vjeruju, ali mi smo to danas pokazali da može", kaže Janković.

I Davor Čajić iz Srbije, oborio je Ginisov rekord jer je za minut uradio 54 skleka na jednoj ruci i nozi. Do sada je neprikosnoven bio jedan Kinez sa 51-im sklekom.

A da u pripremama za ovakva neobična takmičenja sportisti ne bi trebalo da budu sami, ukazuje glavni sudija današnjeg takmičenja.

"Treba podrška od sponzora, a najviše od opštine i države, svuda u svijetu sportaši dobijaju podršku, jer ako je nemaju uslove ne može postići značajan uspjeh”, kazao je Enver Cakići.

Da ima onih koji podržavaju ove sportiste potvrđuje Jakovićev trener Dejan Radević ali dodaje da ta podrška nije dovoljna.

Bilo podrške ili ne, Janković planira obaranje novog svjetskog rekorda ali ovog puta sa laktom i jajetom u ruci. Najavljuje da će na tom takmičenju biti više učesnika iz Crne Gore, regiona i Evrope, koji će pokušati da obore više rekorda.

Bonus video: