Formiran predmet povodom navoda da je ljekar radio umjesto da bude u izolaciji

U toku je prikupljanje svih relevantnih podataka, nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju, kazala je portparolka kotorskog tužilaštva Ana Marinović za TV Vijesti

20798 pregleda 6 komentar(a)
Dom zdravlja Budva, Foto: Vuk Lajović
Dom zdravlja Budva, Foto: Vuk Lajović

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, po službenoj dužnosti, formiralo je predmet povodom navoda u medijima da je u Covid ambulanti Doma zdravlja Budva radio doktor kojem je određena samoizolacija zbog zaraze koronavirusom, saopštila je Televiziji Vijesti portparolka Ana Marinović.

Marinović je kazala da je u toku prikupljanje svih relevantnih podataka, nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju.

Iz Ministarstva zdravlja juče su potvrdili da je jedan od ljekara u budvanskom Domu zdravlja radio uprkos tome što mu je određena samoizolacija, kazavši da će svi koji su učestvovali u tom propustu - od menadžmenta i ljekara Doma zdravlja Budva do epidemiologa u Institutu za javno zdravlje - biti adekvatno sankcionisani.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić potvrdio je juče da je Milena Popović Samardžić smijenjena sa mjesta načelnice Odjeljenja za imunoprofilaksu, pripremu i kontrolu putnika u međunarodnom saobraćaju u Institutu, rekavši da je jedan od razloga i situacija koja se desila u Budvi.

Bonus video: