Nerda: I roditelji Nikolića gledali kako je tukao moju sestru

"Nije postojao centimetar na tijelu mlade djevojke gdje bih mogla prst da stavim gdje nije postojao ožiljak, podliv...", kazala je medicinska sestra Ljiljana Davidović koja je bila dežurna 28. avgusta 2019. godine kada je Zumrita primljena kao hitan slučaj

46922 pregleda 477 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Od posljedica porodičnog nasilja prošle sedmice u Kliničkom centru Crne Gore umrla je 27-ogodišnja Zumrita Nerda iz Bara, treća žrtva partnerskog nasilja za samo četiri mjeseca.

Članovi njene porodice kažu da je godinama zlostavljao nevjenčani suprug Danilo Nikolić, koji je 17. januara ove godine uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Brat ubijene Zumrite, Vilson Nerda u izjavi za "Reflektor" na TV Vijesti je kazao da je Nikolić "monstrum koji se jako puno treba kazniti".

Nerda dodaje i da je Nikolić toliko namučio njegovu sestru da je on nije prepoznao kada su je izveli iz kapele.

Brat ubijene objašnjava i da je te kobne noći, oko 15. januara Nikolić tukao do 16. januara u 7 sati dok je nije udario dosta puta sa bejzbol palicom u glavu, a ona dobila krvarenje u mozgu.

"Njegova majka Branka Antonić je bila u Srbiji ali je on nju zvao na telefon preko kamere i Stevo Nikolić, njegov otac gledali su to dok je on bije i maltretira sve do zadnjeg momenta dok je nije bejzbol palicom ubio i dok ona nije pala i pjenila", kazao je Nerda.

"Ona je njoj govorila, to joj je bio nadimak: "Ustani Cico, ustani, ti to možeš. Ne pravi se, ajde, ti si jaka. Ustani sine, radi tvoje djece". Što znači onda to? Logika je u tome da se jasno vidi da je saučesnik ubistva. A takođe i njegov otac. Mogli su da mi jave svih tih dana kad je on nju tukao od Badnje večeri do 16. januara"

Nerda dodaje i da je Nikolić govorio i lagao da ima koronu, samo da niko ne bi otišao kod njega, a da su oni zaista mislili da je to tako.

"Zvao sam uvijek sestru, govorila mi je da je sve okej i da je dobro. Dolazila je sama neki put, neki put smo mi doznali i odemo uzmemo je, hoćemo da prijavimo, ona nekada hoće nekada neće. Bilo joj je žao zbog nas i njene djece, jer joj je prijetio da će ubiti djecu i nju, a i sve nas", kazao je Nerda za "Reflektor".

"Nije postojao centimetar na tijelu gdje nije postojao ožiljak, podliv..."

Medicinska sestra Ljiljana Davidović koja je bila dežurna 28. avgusta 2019. godine kada je Zumrita primljena kao hitan slučaj, objašnjava da njeno lice od udaraca nije ličilo na lice čovjeka.

"Imala je natečene kapke, lice izdeformisano totalno. Molila sam je da skine odjeću, a kad je skinula tek je onda nastao šok. Ja sam ostala bez teksta, pitala šta joj se desilo. Nije postojao centimetar na tijelu mlade djevojke gdje bih mogla prst da stavim gdje nije postojao ožiljak, podliv.. Rebra izlomljena koja su zarastala na krivo, vilice su joj bile lomljene. Tog momenta imala je i podlatkicu polomljenu koja je tek počela da zarasta od prethodnog preloma. Pitala sam se otkud sve ovo, šta joj se desilo, kaže "Ja sam udata, mene muž tuče svaki dan". Zanijemila sam. Pitala sam ima li neko da pomogne, zašto se ne obratiš bilo kome, kazala je "Ne znam, probala sam, pa ne smijem..."

Davidović dodaje i da je tada pozvana policija, a da je Zumrita nakon tog snimanja otišla sa njenim bratom.

"Nemam riječi da kažem šta sam osjećala tog i narednih dana, zbog toga sam odlučila da makar nekoga obavijestim šta se dešava. Objavu sam napisala tog 28. avgusta 2019. godine. Takve stvari ne može učiniti ni neka zvijer što je urađeno toj djevojčici", kazala je Davidović.

Medicinska sestra pojašnjava i da su se iz Žena Bara bili aktivirali povodom tog slučaja, kako bi se Zumriti našao neki smještaj, ali da je nažalost "ona odbila svu tu pomoć".

"Povukla je tužbu protiv tog monstruma, danima se prepričavalo i prošlo je. Ponovo sam bila dežurna 16. januara kada je u popodnevnim satima dovedena žena, odmah sam prepoznala o kome se radi. Ona je bila u dubokoj komi, bila je sva izubijana. Izgubljena sam bila u tom momentu, troje male djece čeka u holu. Najviše me šokiralo što je njen najstariji sin ponavljao da je njegova mama trudna. Ostaje osjećaj krivice, da li je moglo još nešto da se uradi i da se stane na put tom čovjeku", saopštila je Davidović.

Bonus video: