TV Vijesti: DF dolazi na sjednicu na Cetinju? Demokrate: Vidjećemo ko ima tajne dogovore

Demokrate spremaju krivične prijave protiv 46 poslanika koji su zakazali sjednicu na kojoj će se birati nova Vlada, ali i protiv potpredsjednika Skupštine Ervina Ibrahimovića

44037 pregleda 139 reakcija 60 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Nakon što je 46 poslanika nove većine u četvrtak zakazalo prvu redovnu sjednicu Skupštine u ovoj godini, lider DPS-a, koji će podržati manjinsku vladu, Milo Đukanović, objasnio je šta će to značiti za parlament.

"Za nekoliko dana ćemo u parlamentu imati novu parlamentarnu većinu. Ona će podrazumijevati prestrukturiranje radnih tijala parlamenta. Naravno, to će podrazumijevati da DPS, kao ubjedljivo najjača u pogledu broja poslanika i snage poslaničkog kluba, zauzme ona mjesta koja pripadaju najjačoj partiji parlamentarne većine", rekao je Đukanović.

Od 14 skupštinskih odbora, tri vodi dosadašnja opozicija. Očekuje se da bi nakon izbora nove predsjednice Skupštine, Danijele Đurović iz SNP-a, mogao započeti i postupak izbora novih članova Administrativnog odbora, te da bi se potom krenulo u drugačiju preraspodjelu predsjednika radnih tijela.

Iz DF-a, u međuvremenu, ponavljaju da je manjinska vlada pokušaj političke reanimacije Mila Đukanovića.

Po nezvaničnim informacijama Televizije Vijesti iz Demokratskog fronta, postoji mogućnost da njihovi poslanici dođu na sjednicu parlamenta narednog četvrtka na Cetinju.

Demokrate kažu da će svoj stav o tome saopštiti javnosti narednih dana.

Najavu lidera DPS-a, da ta partija treba da zauzme pozicije u određenim radnim tijelima Skupštine ovako doživljavaju...

"Tačno je. DPS, URA i SNP smijeniće sve šefove radnih tijela parlamentarnih političkih subjekata čije partije nemaju javni, ili pak tajni dogovor o formiranju 43. vlade Crne Gore. Ko ima tajne dogovore vidjećemo u narednom periodu, posebno ćemo pratiti mjesta po dubini, koga će smijeniti, a koga zbog dila poštedjeti. Ako dođe do selektivne sjeće to će odmah biti znak da je neko napravio tajni dil. Takođe, prema našim informacijama, DPS će dobiti šest predsjednika radnih tijela Skupštine i tako preuzeti skupštinsku vladu i Skupštinu staviti pod svoju kontrolu", kazao je poslanik Demokrata Boris Bogdanović.

Demokrate su Televiziji Vijesti kazale i da će podnijeti krivične prijave protiv 46 poslanika nove većine koji su, kako tvrde, nezakonito zakazali sjednicu Skupštine, kao i protiv potpredsjednika Ervina Ibrahimovića jer je pristao da predsjedava tako zakazanom sjednicom. Takođe, utužiće saziv za sjednicu, koji je, kako kažu, koncipiran suprotno Poslovniku.

Predstavnici nove parlamentarne većine juče su poručili da su sjednicu zakazali pozivajući se na Ustav, te da svi koji misle da ima nešto sporno, mogu da se žale nadležnim organima.

Bonus video: