Radnici Željezare do kraja nedjelje čekaju da Davidović uđe u proces preuzimanja fabrike

Govoreći o potencijalnoj radikalizaciji protesta, Vujović je kazao da ukoliko do toga dođe da će to biti "nešto što Crna Gora do sada nije vidjela"

24470 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Dijana Savović
Foto: Dijana Savović
Ažurirano: 08.08.2022. 20:56h

Radnici Željezare Tosčelik čekaće do kraja radne nedjelje da potencijalni kupac Miodrag Daka Davidović uđe u proces preuzimanja fabrike.

To su odlučili nakon što ih je Davidović informisao da je danas imao, kako je kazao, korektne razgovore sa turskim vlasnikom i da očekuje da sve bude završeno do kraja sedmice.

Predstavnici radnika su kazali da im je današnji dan najteži otkako protestuju u krugu fabrike jer je trebalo da donese rasplet, a bio je pun neizvjesnosti pošto su dugo čekali da im se Davidović javi.

Radnici nastavljaju sa protestom ispred fabrike, a za sada odustaju od radikalizacije protesta.

Danas je održan još jedan sastanak Davidovića i menadžmenta Željezare Tosčelik, o sudbini nikšičkog giganta.

Davidović ranije danas nije odgovarao na pozive novinara Televizije Vijesti kako bi dobili informaciju da li je dogovor postignut.

Radnici Željezare štrajkuju u krugu fabrike više od dva mjeseca, zbog najave turskog vlasnika da će ih od 1. septembra ostaviti bez posla.

"Čuli smo se jutros gdje nam je rekao (Davidović) da ima sastanak i da se nada rješavanju situacije. Od tada nijesmo imali kontak. Da li još traju pregovori ili ne mi ne znamo. Okupili smo se u većem broju i čekamo ishod pregovora. U 19 časova imamo zbor radnika ali moramo da vidimo šta je bilo na tom sastanku. Sačekaćemo do kraja dana, ali se nadamo da će doći neka informacija. Nadamo se da je to da se Željezara napokon kupuje i da će radnici otići kućama i vratiti se sledeći put u proizvodni pogon", rekao je u Vijestima u pola 7 Vujović.

On je kazao i da je raspoloženje radnika "katastrofalno" jer preko dva mjeseca čekaju pregovore...

"Mi očekujemo da će situacija konačno biti riješeno na raspoloženje svih nas. Iskren da budem radnici nemaju strpljena da čekaju, prešle su se sve granice i postalo je nemoguće"

Govoreći o potencijalnoj radikalizaciji protesta, Vujović je kazao da ukoliko do toga dođe da će to biti "nešto što Crna Gora do sada nije vidjela".

"Nećemo dozvoliti da 1. septembra ostanemo bez posla i pošalju nas na biro rada. Nadamo se da su i država i Davidović ozbiljni u ovoj priči, jer mi jesmo", rekao je Vujović

Bonus video: