Davidović od države traži odgovore do četvrtka, radnike interesuje idu li na Biro rada

Za jezero Liverovići, Davidović će se obratiti Ministarstvu poljoprivrede u čijem je raspolaganju, dok je za kamenolom na Budošu adresa Ministarstvo kapitalnih investicija

7010 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Nikšićki privrednik Miodrag Davidović dao je rok državi i institucijama da mu do četvrtka u 14 časova, kada nastavlja pregovore sa turskim Tosčelikom, odgovore na tri zahtjeva.

Davidović traži da se u Željezarino vlasništvo vrate kamenolom Budoš, jezero Liverovići, kao i da mu se omogući da za potrebe fabrike sam proizvodi struju, a on je navodno spreman da plati i više od početnih 15,1 milion eura, koliko je ponudio u startu.

Nakon sastanka sa Davidovićem, radnici su pozvali premijera Dritana Abazovića da održi riječ i pogura preuzimanje Željezare, ili će u suprotnom ponovo radikalizovati proteste.

Od državnih institucija do tada traži pisane garancije jer će imati nove pregovore sa turskim vlasnikom. Za jezero Liverovići, Davidović će se obratiti Ministarstvu poljoprivrede u čijem je raspolaganju, dok je za kamenolom na Budošu adresa Ministarstvo kapitalnih investicija.

Inače, koncesije za ekploataciju na ovom lokalitetu tada odlazeća Vlada Duška Markovića dodijelila je firmi Bemaks 2020. godine, ali posao još nije počeo.

Bonus video: