Ponovljene optužbe Kneževića da je Elez svjesno dovela do stečaja u bolnici Meljine, ona negirala

Poslije četvorosatne rasprave nije bilo zaključaka jer se članovi komisije iz opozicije poslije pauze nijesu vratili u salu, pa nije bilo kvoruma

6997 pregleda 1 komentar(a)
Komisija za kontrolu privatizacije, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Komisija za kontrolu privatizacije, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Propala privatizacija Bolnice Meljine zbog koje joj sada prijeti zatvaranje, našla se i na dnevnom redu skupštinske Komisije za kontrolu privatizacije.

Vlasnik bolnice, biznismen Duško Knežević, nije se obratio Komisiji i prisutnima preko video linka, iako je to predlagao predsjednik Komisije Maksim Vučinić.

Ipak, Kneževićev zastupnik na sjednici je ponovio njegove optužbe na račun direktorke bolnice Olivere Elez - da je svjesno dovela do stečaja u bolnici. Ona je to ponovo negirala.

U međuvremenu, Ministarstvo finansija traži način da bolnicu vrati u državno vlasništvo.

Ali joj prijeti zatvaranje ako država hitno ne obezbijedi finansiranje, u čemu je sprečavaju zakonski propisi. Ne može da pomogne ni Agencija za zaštitu konkurencije.

Poslije četvorosatne rasprave nije bilo zaključaka jer se članovi komisije iz opozicije poslije pauze nijesu vratili u salu, pa nije bilo kvoruma.

Sjednica će biti nastavljena narednih dana dok će čelnici Skupštine i Opštine Herceg Novi u nedjelju blokirati granični prelaz Debeli brijeg na pola sata, kako bi izvršili pritisak na Vladu da spasi bolnicu u Meljinama.

Bonus video: