Propao i 15. pokušaj da počne suđenje Đeljošaju, on sudiju optužio da je platila prilog koji je emitovan na Televiziji

Jedan od optuženih, načelnik Komunalne policije Tuzi Redžep Čunmuljaj kazao je na sudu da ne čuje dobro, a Đeljošaj da mora na Dan opštine Tuzi.

21837 pregleda 27 komentar(a)

Propao je još jedan, petnaesti pokušaj, da počne suđenje predsjedniku Opštine Tuzi Niku Đeljošaju za pozivanje na otpor zbog blokade puta Podgorica - Tuzi prije nepune dvije godine.

Ovog puta, jedan od optuženih, načelnik Komunalne policije Tuzi Redžep Čunmuljaj kazao je na sudu da ne čuje dobro, a Đeljošaj da mora na Dan opštine Tuzi.

Međutim, uoči početka suđenja, Đeljošaj je sudiju Ivanu Becić optužio da je platila prilog koji je emitovan na Televiziji Vijesti, a u kojem smo se bavili mogućim opstrukcijama ovog suđenja.

Poslao je i moguću prijetnju rekavši da "će ih poraziti u svakom smislu, pa makar morao i onako kako zna da ne treba".

Međutim, dva sata uoči još jednog pokušaja da suđenje počne, Đeljošaj je sa službenog mejla medijima poslao izjavu, reagujući na prilog Televizije Vijesti za vikend, u kojem smo bavili time zašto suđenje ne počinje već godinu i po, iako se glavni pretres redovno zakazuje. Najveći dio izjave posvetio je sudiji Ivani Becić, tvrdeći da se suđenje odugovlači iz drugih razloga, promjene sudije, nedolaska tužiteljke, neuredne dostave.

"A ne kako se tvrdi u lažnom prilogu TV Vijesti, kojeg je naručila sutkinja Becić, da sam ja razlog odugovlačenju. Na pretprošlom ročištu mi je saopštila, čak prije početka procesa suđenja, da sam već osuđen. Nakon ovoga sam tražio njeno izuzeće, što je Boris Savić odbio i tako na sebe preuzeo veliku veliku veliku odgovornost", rekao je Đeljošaj.

On navodno ima i informaciju preko koga je sutkinja naručila prilog.

"Pošto je naručila i platila preko, za korupciju osuđenog člana porodice, prilog na TV Vijesti, spremila je teren da me privede".

Nakon što je još jednom odgođeno suđenje, Đeljošaj je ispred suda ponovio optužbe na račun sutkinje i novinara.

Razgovor Nika Đeljošaja i novinara TV Vijesti Danila Ajkovića poslušajte u video prilogu.

Bonus video: