I ove sezone Dnevnica na TV Vijesti - Vijesti.me
Prve epizode već snimljene

I ove sezone Dnevnica na TV Vijesti

„Dnevnica je sve nas koji je realizujemo prerasla. I to je dobro. Postala je platforma za povezivanje onih koji imaju mnogo sa onima koji nemaju dovoljno", kazao je autor emisije, Vladan Otašević

Sve dileme da li će emisija koju građani prepoznaju kao jednog od najvećih boraca za opšte dobro nastaviti sa svojom misijom, otklonjene su nakon što je prije petnaestak dana na facebook strani emisije objavljeno da „Dnevnica opet radi...“ . Autor emisije Vladan Otašević kaže da je proces proizvodnje emisije jako kompleksan i težak i da na njemu radi desetak ljudi, a to sa sobom nosi brojne obaveze.  

„Dnevnica je sve nas koji je realizujemo prerasla. I to je dobro. Postala je platforma za povezivanje onih koji imaju mnogo sa onima koji nemaju dovoljno. I koliko god da je to ogroman posao, čini mi se da nemamo pravo da ga ne uradimo. A pogotovo nakon istraživanja Fonda za aktivno građanstvo koje je pokazalo da građani Dnevnicu vide kao jednog od najvećih boraca za opšte dobro u Crnoj Gori.  Tu svaka dalja dilema prestaje. Mora ići dalje. Ako u nekom trenutku ne budemo mogli mi, neko će drugi.  Jer gledaoci, građani, privredni subjekti i posebno oni koji od emisije imaju neposrednu korist očekuju da nastavimo“, ističe Otašević.

dnevnica
Iz jedne od emisija(Foto: TV Vijesti)

I ove sezone generalni pokrovitelji projekta su IDEA prodavnice, koje su u prethodnim sezonama donirali porodicama koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe namirnice u iznosu od preko 22 hiljade eura.   

„U sklopu svoje politike društveno odgovornog poslovanja IDEA veliki prostor poklanja  Dnevnici.  Zahvaljujući njima u značajnom dijelu uspijevamo da zatvorimo finansijsku konstrukciju. Sa druge strane profesionalan odnos zaposlenih u sektoru marketinga i komunikacija značajno nam olakšava posao. Mislim da smo u tom dijelu uspjeli da izgradimo dobar poslovni ali i prijateljski odnos, što je posebna vrijednost“, ističe autor emisije.  

dnevnica
Iz jedne od epizoda(Foto: TV Vijesti)

Nova sezona Dnevnice sa sobom donosi i novo lice. Umjesto Biljane Savićević, zahtjevnu ulogu voditeljke ponijeće Danka Jašović.  

„U prethodnih četiri sezone Biljana je bila prepoznatljivi lik Dnevnice. Nedostajaće  gledaocima i ekipi. Zahvalan sam na ogromnom trudu koji je ulagala i kao producent emisije. Sigurno da će ova sezona biti teža bez nje, ali poštujem njenu odluku da karijeru nastavi  van Crne Gore i želim joj puno uspjeha i sreće na tom putu. Sa druge strane vjerujem da će gledaoci odlično prihvatiti i Danku koja sa sobom nosi novu energiju i emociju“, kazao je Otašević.  

dnevnica
Iz jedne od epizoda(Foto: TV Vijesti)

Prve epizode već su snimljene, a u njima su novi akteri koji jedan svoj dan posvećuju humanitarnom radu.  Sezonu otvaraju momci iz benda Highway. Nakon njih gledaćemo šta se sve dešavalo u Kotoru gdje je akter bio Mića Jovanović. U trećoj epizodi posebnu sportsku  energiju unosi Jovanka Radičevič, a dan zavrnutih rukava kada su političari u pitanju počinje predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj. Zatim slijede epizode iz Nikšića, Bara, Cetinja... koje se tek pripremaju. 

I ove sezone, kako je najavljeno, priliku da učestvuju u emisiji će dobiti i oni građani koji nijesu javno prepoznatljivi, ali sa sobom nose “novu vrijednost, energiju, specifičnost, znanje, talenat…“.  Dnevnica je emisija koja je dobrodošla u sve gradove, a privredni subjekti, organizacije, institucije daju joj podršku.   

„Planiramo da obiđemo većinu crnogorskih opština, što znači da ćemo i ove sezone ustajati rano, piti Kopa kafu i vraćati se kasno“, kazali su iz produkcije.   

dnevnica
Iz jedne od epizoda(Foto: TV Vijesti)

Dnevnica je na programu televizije Vijesti srijedom od 20 sati počevši od 27. novembra.