Džoana de Verona: Jurila svoje snove od mladih dana - Vijesti.me
SERIJA "GORKA OSVETA" - RADNIM DANIMA U 16:55

Džoana de Verona: Jurila svoje snove od mladih dana

“Zavisna sam od učenja i ne žalim što sam počela tako rano. Glumila sam u pozorištu jako mlada, ali ta posvećenost prema dramskim umjetnostima se isplatila”, izjavila je

Džoana de Verona
Džoana de Verona

Portugalska glumica Džoana de Verona rođena je 1989. godine u Sao Luizu na sjeveroistoku Brazila. Završila je visoku školu dramskih umjetnosti na „Politehničkom institutu Lisabon“, a od 2001. godine pojavljivala su u više od četrdeset filmova i serija.

Džoana de Verona u filmu "Kako nacrtati perfektan krug"

Za njen nevjerovatan preformans u filmu „Kako nacrtati perfektan krug“ osvojila je nagradu za najbolju glumicu na „Internacionalnom filmskom festivalu“ u Rio de Žaneiru i filmskom festivlu „Lisabon i Estoril“ (Lisbon & Estoril Film Festival).

Džoana je jurila svoje snove od mladih dana. Već sa osam godina znala je da će se baviti glumom i plesom, a od tada nikada nije prestala učiti.

Džoana de Verona

“Zavisna sam od učenja i ne žalim što sam počela tako rano. Glumila sam u pozorištu jako mlada, ali ta posvećenost prema dramskim umjetnostima se isplatila”, izjavila je.

Iz serije "Gorka osveta"

U telenoveli “Gorka osveta” Džoana tumači lik Beje Fereire da Fonseke. Baja je poštovna aktivistkinja i osnivač “Mondo Verdea”, organizacije za očuvanje prirode. Iako je omiljeno dijete imućnog Miguela Fereira, Baja uživa svoj samostalan način života i cijeni svoje ideale. Ona je razdragana i srećna osoba koja je vrlo posvećena ljudima oko sebe. 

Telenovelu “Gorka osveta” pratite svakim radnim danom od 16.55h na programu TV Vijesti.


Najčitanije iz sekcije Serije