Može li se Karmen izboriti sa duhovima prošlosti? - Vijesti.me
DRUGI DIO SERIJE „GRIJEH I SRAM“ – RADNIM DANIMA U 16:55

Može li se Karmen izboriti sa duhovima prošlosti?

Dok, nakon rata i nasilja koje je pretrpjela, pokušava da iznova sredi svoj život, Karmen će više puta morati da se sukobi sa svojom najvećom noćnom morom koja se zove - Nito Valdi

Serija
Serija

Druga sezona serije “Grijeh i sram” predstavlja dešavanja poslije Drugog svjetskog rata - tokom četrdesetih i pedesetih godine prošlog vijeka. U Italiji koja je konačno oslobođena fašističke okupacije, borbena Karmen i opasni Nito Valdi bore se kako bi iznova uredili svoje živote. 

Karmen pokušava da se oporavi od nasilja koje je pretrpjela od Valdija, ali i da uredi finansije porodice Fontamara, što treba da osigura njenu i budućnost njene djece. Sa druge strane Nito očajnički pokušava da realizuje jedinstven i pomalo lud plan. On želi da pobjegne na jug Amerike sa Karmen i sinom kojeg mu je rodila Valerija. Dok mu je zakon za petama, Nito uspijeva da se preda i tako zadobije povjerenje i ljubav Else Pinker, jevrejske nasljednice, koja ubrzo postaje žrtva njegove lažne ljubavi i okrutnosti.


TV Vijesti
Serija

U međuvremeni, nakon borbe na sjevjeru Italije sa partizanima, Đankarlo Fontamara, jedina i prava ljubav Karmen i otac njenog prvog djeteta, Đulija, vraća se u Rim. Karmen i Đankarlo se i dalje  vole i čekaju pravi trenutak da se vjenčaju. Ipak, njihovi planovi će biti uništeni nakon što uporni Valdi kidnapuje Đulija. On ucjenjuje Karmen da pođe sa njim, ali kada pokuša da napusti zemlju, Đankarlo, uz podršku bivšeg partizana, inspektora Luiđija Malpjetra, uspijeva da oslobodi dijete i voljenu Karmen. Nito zatim, sam i očajan, odlazi na Kubu gdje uz novac Else Pinker postaje moćan preduzetnik.

Sa druge strane, Karmen i Đankarlo, zbog niza dramatičnih okolnosti, uključujući i neočekivanu trudnoću partizanke sa kojom je Đankarlo ranije bio, raskidaju za sva vremena. Razočaran, Đankarlo ponovo odlazi u revolucionarnu partizansku grupu sa ciljem da, rizikujući život, ubija bivše fašiste.


TV Vijesti
Serija

Nakon nekog vremena...

Karmenina djeca su porasla. Đulio, lijep i lukav, mrzi svog polubrata Valerija kojeg krivi da je sin “čudovišta”, kao i da posjeduje neizlječivu mržnju. Karmen postaje sjajna poslovna žena koja se bori za novu ljubav sa Luiđijem, Đankarlovim saborcem. Ipak, neočekivani povratak Nita Valdija u Italiju poništiće sve karte koje ima Karmen. Duhovi prošlosti su se vratili: Karmen će još jednom morati da se sukobi sa svojom najvećom noćnom morom.


Najčitanije iz sekcije Serije