10 najboljih selfija astronauta u svemiru

Uživajte u zanimljivim fotografijama astronauta, koji su uspjeli da zauvijek ovjekoveče neke od svojih najljepših iskustava.
2 komentar(a)
astroanut, Foto: Len Cannon KHOU
astroanut, Foto: Len Cannon KHOU
Ažurirano: 15.02.2017. 19:55h

1. Astronaut Baz Oldrin pravi selfi u svemiru 1966. godine tokom misije Blizanci 12

2. Astronaut Aleksandar Gerst iz Njemačke je iskoristio trenutak kada je izašao da popravi kvar na spoljašnjem dijelu svemirske stanice ISS i tokom svoje svemirske šetnje napravio fotografiju.

3. Japanski kosmonaut Akihiko Hoshide, tokom šetnje na Ekspediciji 32 koja je poslata u svemir 5. septembra 2012. godine, koristi digitalni fotoaparat kako bi napravio fotografiju koristeći odsjaj vizira kacige. Iza njegovih leđa nalazi se Sunce.

4. Astronaut Beri Judžin Vilmor i selfi koji je nastao 21. februara 2015. godine.

5. Astronaut Timoti Pik, prvi britanski državljanin koji je izabran za astronauta agencije ESA, svoje prvo putovanje sa Međunarodnom svemirskom stanicom ovekovečio je selfijem koji je podijelio na društvenoj mreži Tviter.

6. Toma Peske, francuski astronaut Evropske Svemirske Stanice, 13. januara 2017. godine, pravi svoj prvi selfi tokom prve šetnje svemirom.

7. Astronaut Piter Visof stvara fotografiju svog odraza u viziru kolege astronauta Majkla Lopeza Alegrie u oktobru 2000. godine. Pored njega, u odsjaju kacige možete vidjeti i planetu Zemlju.

8. Tokom šetnje kroz svemir, lica astronauta su rijetko vidljiva kroz vizir koji je zatamnjen kako bi štitio njihove oči od moćnog sjaja Sunca. Ipak, na ovom selfiju mozete vidjeti lice astronauta i specijaliste misije STS-120 Skota Parazinskog tokom posjete svemiru 30. oktobra 2007. godine.

9. Astronaut Džozef R. Taner, specijalista misije STS-115, napravio je selfi u svom svemirskom odijelu tokom izlaska u otvoreni svemir (EVA), u septembru 2006. godine.

10. Astronaut Ričard Mastrakio je ovaj nevjerovatni selfi napravio na Međunarodnoj svemirskoj stanici. On je zamijenio kritičan kompjuterski sistem i nasmiješio se stvarajući nezaboravnu uspomenu na taj trenutak.

Izvor: Nacionalna geografija

Bonus video: