Ova igrica će vas zakovati za kompjuter

Sukob klanova oduzeće vam sate i sate slobodnog vremena i navoditi vas na neprestano osmišljavanje novih taktika kako biste lakše pobjeđivali neprijateljske igrače
87 pregleda 1 komentar(a)
Clash of Clanes, Foto: Vijesti online
Clash of Clanes, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 01.07.2015. 15:36h

Prava poslastica za strastvene gejmere svakako je igrica Clash of Clanes.

Sukob klanova oduzeće vam sate i sate slobodnog vremena i navoditi vas na neprestano osmišljavanje novih taktika kako biste lakše pobjeđivali neprijateljske igrače.

Igra je smještena u fantastičnom svijetu, nalik srednjem vijeku u kojem igrač zauzima pogled iz ptičje perspektive.

Sam igrač ima ulogu vladara čije naredbe izvršavaju ostali likovi.Veci dio polja okružen je sumom,a jedan nivo ima pristup moru ili drugoj vodenoj površini. Na travnatom dijelu, igrač mora izgraditi svoje naselje, otvoriti rudnike zlata i izgraditi pumpe za eliksir.

Igrači se udružuju u klanove koji se međusobno bore. U ratu klanova pobjednik je onaj koji sakupi više zvjezdica i na kraju ga očekuje nagrada.

Kroz tok napada, vojska kupi plijen i pravi štetu na infrastrukturi sela. Kada uspije napraviti više od 50 procenata štete ili uništi protivnikovu glavnu zgradu, dobija trofeje.

Kroz igru je moguće brzo napredovati pomoću dragulja koji su dostupni u manjim količinama, ali za one koji žele napredovati bržim tempom, igrica omogućava kupovinu dragulja.

U Sukobu klanova očekuje vas dvadesetak različitih likova kojima su dostupne brojne čarolije, a igrica se preporučuje starijima od 13 godina.

Bonus video: