Bečić uputio čestitke povodom Dana opštine u Kotoru i Tivtu

Rukovodstvu u Kotoru je čestitao na svemu postignutom tokom proteklih godinu dana, dok je ocijenio da je Tivat predodređen da bude opština koja bi sopstvenim razvojem mogla i morala da pospješuje i razvoj Crne Gore u cjelini
103 pregleda 7 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 20.11.2018. 13:43h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, uputio je čestitke povodom Dana opštine Kotor i Dana opštine Tivat.

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime građankama i građanima Kotora, predsjedniku Opštine, predsjednici Skupštine opštine Kotor, odbornicima, čestitam 21. novembar, Dan opštine Kotor. Radujem se prilici da vam, istovremeno sa Danom opštine, čestitam i čitav niz infrastrukturnih projekata koji su realizovani od prethodnog Dana opštine. Znam da je asfaltirano, popravljeno i sanirano na desetine puteva u Kotoru, da u svim dijelovima Kotora ima novih trotoara i javne rasvjete, da su na mjestima rizika od obrušavanja stijenskih masa postavljene zaštitne mreže. Takođe me raduje i da je saniran stadion malih sportova u Pobrđu, a naročito činjenice da je širom Kotora montiran veći broj dječijih igrališta i da je Opština Kotor uspjela da obezbijedi besplatne udžbenike za đake prvake. Ne smije se zaboraviti ni to da je Kotor postigao suficit u iznosu od 4,8 miliona u budžetu", stoji u čestitki Bečića povodom Dana opštine Kotor.

Lokalnom rukovodstvu je čestitao na svemu postignutom tokom proteklih godinu dana.

"Kao što se vidi, teško je nabrojati šta je sve u Kotoru učinjeno samo za prethodnih godinu dana, a koliko je tek teško bilo sve to sprovesti u djelo. Na tome posebno čestitam rukovodstvu Opštine Kotor i želim mu da trend izgradnje Kotora i trend stvaranja povoljnog ambijenta za sve njegove građane nastavi nesmanjenim trudom i zalaganjem, jer sam siguran da su upravo ovakva nastojanja lokalne vlasti Kotor i situirala na drugo mjesto najboljih destinacija u istočnom Mediteranu i omogućila da on iza sebe ostavi i gradove koji su mnogo veći od njega. U želji da od evidentnih uspjeha koje postiže Opština Kotor efekte osjete najprije građani Kotora, Boka, a zatim i cijela Crna Gora, još jednom od srca čestitam Dan opštine Kotor", poručio je Bečić.

Tivat je, kako je ocijenio predsjednik Demokrata, predodređen da bude opština koja bi sopstvenim razvojem mogla i morala da pospješuje i razvoj Crne Gore u cjelini.

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, građankama i građanima Tivta čestitam 21. novembar, Dan opštine Tivat. Svojim savršenim geografskim položajem na obali zaliva, povoljnom klimom, svojim multikulturnim, multinacionalnim i multikonfesionalnim skladom, Tivat je predodređen da bude opština koja bi sopstvenim razvojem mogla i morala da pospješuje i razvoj Crne Gore u cjelini. Žalosno je što umjesto toga na teritoriji onoga što bi opština Tivat mogla i morala da bude imamo opštinu prepoznatu po neispunjenim obećanjima, opštinu koja se ne razvija skladno svom potencijalu i predodređenošću za razvoj, opštinu u kojoj se u svakoj sferi društva može prepoznati ko su privilegovani pojedinci, kome se i po čijoj naredbi opraštaju dugovi, za koga se grade zgrade, ko se oslobađa plaćanja komunalija. Sa željom da Tivat brzo dočeka ekonomski i socijalni oporavak, kao i da u najskorijem roku dobije izgled kakav nesumnjivo zaslužuje, a vi, njegovi građani, čovjeka dostojan odnos lokalne vlasti prema vama, još jednom vam od srca čestitam Dan opštine Tivat", zaključio je Bečić.

Bonus video: