U nedjelju na Zabjelu finale lige računarskih igrica

"Ove godine smo imali ligu samo u jednoj igri, Dota2, dok smo iz drugih igara imali razna takmičenja"
105 pregleda 1 komentar(a)
turnir u računarskim igrama, Foto: Privatna arhiva
turnir u računarskim igrama, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.06.2014. 15:09h

Savez elektronskih sportova Crne Gore, odnosno Milan Žarić i Slobodan Franeta, najavili su finale lige u igranju kompjuterskih igrica za nedjelju, 8. juna u igraonici 37 na Zabjelu, a pozvali su finaliste i sve zainteresovane da se okupe u "Magic Pubu".

O turniru, nagradama i planovima za Vijesti je nešto više otkrio Žarić, koji je kazao da savez postoji godinu dana.

"Organizujemo brojna takmičenja kada su u pitanju elektronski sportovi, lige, turnire, vikend i mjesečne kupove. Kod nas e-sport nije razvijen, pa kad to pomenemo našim ljudima, prva pomisao je igranje igrica i gubljenje vremena, međutim nije tako. Gaming je najprofitabilnija i najpopularnija grana zabave na svijetu“, objašnjava on.

"Ove godine smo imali ligu samo u jednoj igri, Dota2, dok smo iz drugih igara imali razna takmičenja“, ispričao je Žarić, a zatim ističe da u nedjelju organizuju LAN finale.

"Imamo 16 ekipa, po pet ljudi, to je 80 igrača lige u LoL turniru, koji je organizovan tokom prethodnih mjeseci“, priča Žarić.

On dodaje da su za publiku finala obezbijedili kafić u kojem će moći da bodre svoje favorite i to uz komentatora koji će ispratiti takmičenje, a otkrio je i kakve nagrade očekuju pobjednike.

„Nagradni fond je 500 eura. Pomaže nam koliko ko može. Cosmetics nam je kao prijatelj saveza obezbijedio majice, komplet tastature i miševe. Diplome nemamo, ali imamo pehar za najbolju ekipu, a dobili smo i nezvaničnu podšku Ministarstva za informacione tehnologije“, kaže Žarić.

Kada su u pitanju planovi nakon održavanja finala, on najavljuje i Lol, ali i druge lige ukoliko bude dovoljan broj ekipa, odnosno osam ili više.

„Što se tiče ljeta možda ćemo održati po koji kup, ali ništa ozbiljnije jer su tada ljudi pretežno na odmorima. U septembru bi trebalo da bude Nacionalni kup, kao i prošle godine, dok od oktobra, novembra kreću lige“, najavio je Žarić.

Bonus video: