Vrelo ljeto uz Guild Wars 2

Igra zvanično izlazi 28. Avgusta 2012 i može da se rezerviše ili kupi odmah čime kupac stiče pravo da učestvuje u beta testiranju koje Arena Net izvodi barem jednom mjesečno
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 19:57h

Nakon velikog broja mass multi player igara stize i drugi dio igre Guild Wars, izdavač ove igre je kompanija NCSoft koja je do sada lansirala veliki broj igara ovog žanra.

Za razvoj nastavka, Guild Wars 2, zaslužan je studio Arena Net koji je dio korporacije NCsoft i takođe jedan od kreatora prvog djela ove igre.

Igra zvanično izlazi 28. Avgusta 2012 i može da se rezerviše ili kupi odmah čime kupac stiče pravo da učestvuje u beta testiranju koje Arena Net izvodi barem jednom mjesečno,a naredni beta test je zakazana za 20-22 Jul.

Takođe igrači koji kupe igru prije nego što ona zvanično bude objavljena stiču pravo da sa igrom počnu 3 dana ranije. Već od 54,99 eura mozete kupiti standardnu verziju igre i ona nema mjesečnu pretplatu.

Guild Wars 2 je MMORPG igra koja nema fokus na grind, igrač ima izbor da odluči da li hoće da napreduje kroz igru tako što će da igra misije (PVE), da bude jedan od učesnika u WvW (world vs world) borbama igrača između servera i naravno PvP (igrač protiv igrača) opcija u kojoj vlada potpuni balans i ishod zavisi od vještine igrača a ne od faktora koliko vremena je neki igrač spreman da provede pored računara.

Na početku igre igrač bira izdmedju pet rasa i osam profesija, profesije se dijele u tri kategorije: “scholars” (nose light armor), avanturisti (medium armor), dok je “heavy” težak oklop rezervisan za vojničke “soldiers” profesije.

Kada odaberete rasu na red dolazi izbor profesije. Profesije su Elementalist, Warrior, Ranger, Necromancer, Guardian, Thief, Engineer i Mesmer.

Guild Wars 2 akcenat stavlja na kvalitet vještina i sposobnosti, a ne na kvantitet. Zato će svaka profesija na raspolaganju imati deset vještina. Prvih pet biće definisani kombinacijom profesije i oružija, a svako oružje sa sobom nosi pet vještina, tako da promjena oružja otključava nove vještine i samim tim značajno mijenja način igranja. Ovo omogućava gotovo konstantno prilagođavanje situaciji u igri pa ćete zavisno od svoje ekipe i vrste protivnika imati prilike da, u okviru iste profesije, igrate na različite načine.

Postoji 48 servera od koji 24 čine američki a 24 evropski serveri, Guild Wars 2 okuplja veliki broj igrača iz raznih država kao i iz našeg regiona ,a na gaming forumu www.teamzone.biz možete dobiti više informacija u vezi s pridruživanjem jednoj od ekipa.

Galerija

Bonus video: