"Ljute ptice" najviše preuzimana mobilna aplikacija u 2011.

Uprkos tome što u sedam najvećih online prodavnica ima preko milion mobilnih aplikacija, Appelov iTunes App Store je i dalje u vrhu
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2011. 10:41h

Godina koja je na izmaku bila godina u kojoj su dominirale "Ljute ptice". Popularna igra Angry Birds je najviše preuzimana mobilna aplikacija u 2011, čak ispred društvene mreže Facebook i Twittera, piše Mashable.

Angry Birds, osim što je u vrhu liste, zauzima još dvije pozicije među 10 najviše preuzimanih aplikacija, zahvaljujući izdanjima Rio i Seasons.

Izvještaj o mobilnim aplikacijama je objavila Distimo analitička kuća. Izvještaj se odnosi na platrofme kao što su iOS i Android, te aplikacije su besplatne, ali i one koje se plaćaju.

U izvještaju se takođe navodi da, uprkos tome što u sedam najvećih online prodavnica ima preko milion mobilnih aplikacija, Appelov iTunes App Store je i dalje u vrhu.

Samo iPhone donosi prihode koji su četvorostruko veći od onih koje ostvaruje Google Android, dok prihodi od iPad tableta više nego duplo premašuju prihode Android Marketa.

Što se tiče najpopularnijih aplikacija, u prvih deset su Angry Birds, Facebook, Skype, Angry Birds Rio, Google Maps, iBooks, Angry Birds Seasons, Fruit Ninja, Talking Tom i Twitter.

Bonus video: