Aplikacija koja otkriva da li ste popili čašicu više

Francuska osiguravajuća kompanija MAAF donosi aplikaciju za pametne telefone, koja će vam reći da li ste sposobni za vožnju automobila i, ako niste, za koliko ćete biti u stanju
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2011. 22:32h

Većina ljudi kojima radna nedelja traje 5 dana, petkom popodne su već uveliko zakoračili u vrijeme rezervisano za odmor i opuštanje od naporne sedmice pune posla.

Neki ostaju kod kuće, dok drugi opuštanje traže u kafićima, restoranima i noćnim klubovima, gdje u prijatnom društvu sigurno popiju čašicu, dvije. Neki će za čašom posegnuti previše, pa će sijedanjem za volan automobila, osim gubitka vozačke dozvole rizikovati i sopstveni život, kao i život ostalih učesnika u saobraćaju.

Francuska osiguravajuća kompanija MAAF donosi aplikaciju za pametne telefone, koja će vam reći da li ste sposobni za vožnju automobila i, ako niste, za koliko ćete biti u stanju.

Nije potrebno da duvate u telefon, već da u aplikaciju jednostavno unesete svoje godine, težinu, visinu i vrstu alkohola koju ste konzumirali, kao i vremenski period u kome je alkohol konzumiran.

Uz vrstu pića treba unijeti i podatak o hrani koju ste konzumirali i tako dobiti približno tačan nivo alkohola u krvi na ekranu svog telefona. Ukoliko ste prekoračili zakonski dopuštenu granicu na vremenskoj liniji ćete jasno vidjeti kada ćete moći “legalno” upravljati automobilom.

Ukoliko to ne vidite ili niste u stanju unijeti potrebne informacije, vjerovatno ste toliko alkoholisani da bi vam bilo bolje da odmah pozovete taksi. Kako biste preuzeli korisnu aplikaciju svojim pametnim telefonom jednostavno skenirajte dostupni kod i pratite uputstva za instalaciju.

Bonus video: