Direktorica NTO: Sada je borba za svakog gosta, iduće godine očekujemo oporavak turizma

Direktorica Nacionalne turističke organizacije kaže da je cilj turističke privrede ove godine da pripreme atraktivne turističke paket aranžmane kako bi doveli što veći broj gostiju

7336 pregleda 9 komentar(a)
Radak u Bojama jutra, Foto: Printscreen
Radak u Bojama jutra, Foto: Printscreen

Ovo je vanredna godina. Porediti ovu godinu sa prošlom je neprimjereno.

Predviđana su nezahvalna i trudimo se da ostvarimo barem nešto od turističkog prometa.

Sada je borba za svakog gosta. Očekujemo da iduća godina bude godina turističkog oporavka, rekla je gostujući u „Bojama jutra“ direktorica NTO Željka Radak.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije kaže da je cilj turističke privrede ove godine da pripreme atraktivne turističke paket aranžmane kako bi doveli što veći broj gostiju.

"Pozivam hotelijere da svoju ponudu postave na portalu Ljetuj doma, uslov je da moraju da imaju popust u aranžmanima, a to je stvar poslovne politike“, rekla je Radak.

Radak je rekla da su na Žabljaku i Kolašinu gotovo svi hoteli otvoreni, a na primorju zavisi od grada do grada. Trenutno najviše gostiju ima u Budvi, a kada je u pitanju avio sabraćaj za jun i jul, Aerodromi Crne Gore opslužili su 12,500 putnika.

Direktorica NTO kaže da očekuju turiste iz zemalja prema kojima je Crna Gora otvorila granice, kao da i da vjeruje da će naši građani koji žive u tim državama, odmor provesti u svojoj zemlji.

„Naši hotelijeri poštuju protokole. Očekujem da ćemo odgovorno dočekati naše goste“, rekla je Radak.

Turistička privreda sa velikim nestrpljenjem očekuje Vladin treći paket mjera, za kojeg se nadaju da će ići u pravcu očuvanja turističke privrede kako bi narednu godinu dočekala spremno, rekla je Radak.

Bonus video: