Malovrazić: Pomoć privrednicima i građanima Budve prioritet

"Lokalne adminstrativne takse se u najvećem dijelu ukidaju do kraja 2020. godine"

3575 pregleda 9 komentar(a)
Nemanja Malovrazić, Foto: Crnogorska
Nemanja Malovrazić, Foto: Crnogorska

Potpredsjednik Crnogorske Nemanja Malovrazić kazao je da je ta partija ponudila akcioni plan pomoći građanima i privredi od posljedica pandemije koronavirusa.

"Svi smo svjesni ekonomske krize uzrokovane COVID 19 pandemijom i posljedica koje ona ostavlja, kako na cijeli svijet, tako i na Budvu koja u potpunosti zavisi od turizma i pratećih djelatnosti. Zato, sa željom da pomognemo sugrađanima pristupili smo realizaciji akcionog plana koji treba da relakasira Budvane po pitanju finansijskih obaveza, a istovremeno da omogući opštini Budva relativno uredno poslovanje u teškom periodu koji nam predstoji", kazao je Malovrazić.

Prema njegovim riječima Set odluka koji će biti razmatran na sjutrašnjoj sjednici treba da obezbijedi smanjenje davanja za:

"Porez na nepokretnost – smanjuje se 15 odsto i ne obračunava se zatezna kamata za 2020. godinu; Plaćanja članskog doprinosa Turističkoj organizaciji opštine Budva – ista se ukida za 2020. godinu, a onim pravnim licima koja su istu uplatila ista se računa kao avans za 2021. godinu; Naknade za korišćenje opštinskih puteva – ukida se za sve poreske obveznike za 2020. godinu, a svim licima koja su istu uplatila, ista se računa kao avans za 2021. godinu; Lokalne komunalne takse – umanjuju se za 50 odsto do kraja 2020. godine, a onim licima koja su iste izmirila, računaju se kao avans za 2021. godinu”, kazao je on i dodao:

"Lokalne adminstrativne takse se u najvećem dijelu ukidaju do kraja 2020. godine. Ove odluke su istovremeno namijenjene i pravnim i fizičkim licima, a to je samo dio inicijalnog plana. Pred nama je da zajedno sa građanima pokušamo da minimiziramo posljedice izazvane pandemijom. Sva javna preduzeća u vlasništvu Opštine Budva moraće da donesu slične odluke, jer nas ne interesuje jednokratkna dobit nijednog subjekta, već sistemsko rješavanje posljedica, koje će građanima omogućiti da period pred nama prođe što bezbolnije", zaključio je Malovrazić.

Bonus video: