Propao novi pokušaj otvaranja ponuda za zakup kupališta Ploče

Tenderska komisija Morskog dobra danas je odložila postupak, jer je dosadašnji zakupac Nebojša Carević podnio tužbu kotorskom Osnovnom
sudu i tražio donošenje privremene mjere

9395 pregleda 79 reakcija 4 komentar(a)
Plaža Ploče, Foto: Privatna arhiva
Plaža Ploče, Foto: Privatna arhiva

I drugi pokušaj otvaranja ponuda za zakup atraktivnog kupališta Ploče na rtu Platamuni je propao.

Tenderska komisija Morskog dobra danas je odložila postupak, jer je dosadašnji zakupac Nebojša Carević podnio tužbu kotorskom Osnovnom sudu i tražio donošenje privremene mjere.

O svemu treba da se izjasni Upravni odbor preduzeća.

Ponude za zakup Ploča podnijela je mještanka Anđela Labović, kompanija Overseas assets management ( kompanija koju kontroliše ruski mikijarder Oleg Deripaska i koja je vlasnik luksuznog kompleksa vila na rtu Platamuni iznad plaže Ploče) i podgorička firma Laurenio Montenegro.

Otvaranja ponuda koje je bilo zakazano 30. jula je prekinuto, jer je tada tenderska koisija prihvatila zahtjev pravnog zatupnika Labovićeve, da se ponude ne otvore, jer je bila podnijeta žalba od strane kompanije Piastra i Nebojše Carevića Komisiji za zaštotu prava u postupcima javnih nabavki.

Nakon što je taj postpak okončan, za danas je tenderska komisija Morsko dobra najavila otvaranje ponuda, ali je odmah na početku, predsjdnik komisije Veselin Vojinović saopštio da je pristiglo obavještenje da je Carević preko advokatice Danijele Radulović kotorksom osnovnom sudu podnio predlog za donošenje privremene mjere da se zabrani davanje i zakup trećim licima, kao i tužbu istom sudu da se utvrdi da ugovor između Piastre i "Morskog dobra" je još na snazi.

"Pred tenderskom komisijom su dokumenta koja ukazuju na potrebu da donosilac odluke o raspisivanju javnog poziva ( Upravni odbor) se izjasni. Stav tenderske komisije je da se odloži otvaranje ponuda, s obzirom da smo dobili informaciju od pravne službe da dokumenta nijesu dostavljena Upravnom odboru, tako da će Tenderska komisija preko stručnih službi zatražiti izjašnjenje Javnog preduzeća na ove okolnosti. U zavisnosti od odluke Upravnog odbora odrediti eventualno novi datum za nastavak postupka“, kazao je Vojinović.

Osvrćući se na Carevićevu tužbu i predlog za privremenu mjeru, pravni zastupnik Overseas assets management je kazao da ne stoje razlozi za prekid postupka.

"Osnovni sud u Kotoru je presudom u sporu koji se vodio između Carevića i „Morskog dobra“ je odbio tužbeni zahtjev za produženje ugovora, čije se ovom tužbom traži utvrđenje da je i dalje na pravnoj snazi. Takođe i o privremenoj mjeri je u ovom navedenom sporu odlučivano i ista je odbijena“, naglasio je advokat.

Pravni zastupnici Laurenio Montenegro takođe su se usprotivili prekidu postupka.

"Budući da je od strane osnovnog sud au Kotoru odbijen tužbeni zahtjev kojim je traženo produženje ugovora, sasvim je jasna namjera novopodnijete tužbe, a to je opstrukcija ovog postupka i potpuno nezakonita državina plaže Ploče", naveli su oni i dodali da je u pitanju "zloupotreba procesnih prava u cilju odugovlačenja postupka".

Naglasili su da aspekta regulative na osnovu koje je raspisan javni poziv nije dozvoljeno žalba od strane zainteresovanih lica koja nijesu ponuđači.

Početna cijena godišnjeg zakupa plaže Ploče na tenderu je 18.969 eura.

Bonus video: