Krizni medicinski štab: Pregledi pacijenata sa simptomima COVID19 u domovima zdravlja

"Radi rasterećivanja domova zdravlja suspendovani su do daljeg konsultativni specijalistički pregledi koji su obavljani u ustanovama primarne zdravstvene zaštite"

31972 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me
Sa sastanka, Foto: Gov.me

Svi domovi zdravlja u Crnoj Gori opremljeni su i kadrovski i tehnički i u punom kapacitetu obavljaju u COVID ambulantama preglede pacijenata sa simptomima infekcije koronavirusom što potvrđuje i činjenica da je juče u domovima zdravlja širom države pregledano više od 2.500 pacijenata.

To je saopšteno na sastanku Kriznog medicinskog štab, Nacionalnog koordinacionog tima sa direktorima domova zdravlja.

"Krizni medicinski štab poziva građane da se, u cilju rasterećivanja opštih bolnica i Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u svim slučajevima sumnje na infekciju koronavirusom javljaju i to pravovremeno na preglede u domove zdravlja. COVID timovi u domovima zdravlja donose nakon svakog pregleda odluku o tome da li se pacijent upućuje u bolnicu ili na kućno liječenje", navodi se u saopštenju.

Šef Kriznog medicinskog štaba Nermin Abdić i direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić danas su na sastanku sa direktorima domova zdravlja iz cijele Crne Gore konstatovali visok nivo primarne zdravstvene zaštite i dogovorili još tješnju saradnju domova zdravlja sa bolnicama i KCCG kako ne bi dolazilo do preklapanja pregleda.

"Posebno je istaknut kvalitetan i posvećen rad pedijatara što je rezultiralo, između ostalog, i niskim nivoom infekcije među djecom. Radi rasterećivanja domova zdravlja suspendovani su do daljeg konsultativni specijalistički pregledi koji su obavljani u ustanovama primarne zdravstvene zaštite", navodi se u saopštenju.

Bonus video: