Senzacija: Prva pobjeda Petrovca, poraz Podgorice na domaćem terenu poslije 19 mečeva

Petrovčani su savladali Podgoricu 3:1, ostvarili prvu pobjedu ove sezone, u desetom meču, a računajući i prošlu sezonu prekinuli su niz od 11 utakmica bez trijumfa

4171 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Senzacija u Lješkopolju - bodove je odnio Petrovac.

Petrovčani su savladali Podgoricu 3:1, ostvarili prvu pobjedu ove sezone, u desetom meču, a računajući i prošlu sezonu prekinuli su niz od 11 utakmica bez trijumfa.

Prekinuli su i impozantnu seriju Podgorice na domaćem terenu, koji je trajao još od 10. avgusta 2019. godine i 19 mečeva - posljednji poraz kod kuće, Podgorica je doživjela od Budućnosti, na startu prošle sezone (3:1). Od tada do danas, uknjižila je devet pobjeda i 10 remija na DG areni.

"Petrovac je u posljednje vrijeme igrao dobro, znao sam da bodovni saldo nije mjerilo kvaliteta. Poremetio nas je rano primljeni gol, mi smo nakon izjednačenja na početku nastavka imali nekoliko situacija, a zatim primili još jedan. Dali smo maksimum, probali smo, nismo uspjeli i to je fudbal", kazao je trener Podgorice Milorad Peković.

"Velika pobjeda na teškom terenu. Namjestilo se danas da ostvarimo pobjedu, mogli smo i na nekim ranijim mečevima. Mi sada moramo da nastavimo, igramo protiv OFK Titograda i Rudara, moramo da uđemo u pozitivnu seriju. Moramo da se oporavimo i da nastavimo", kazao je pomoćni trener Petrovac Srđan Kljajević, koji je vodio ekipu u odsustvu suspendovanog Nenada Vukčevića.

Pobjedu je najavio mladi Mirza Đurđić, prvim prvenstvenim golom - glavom je iz peterca pogodio gol domaćih.

Izjednačio je Šaleta Kordić u 29. minutu, odličnom reakcijom nakon kornera, devetim pogotkom u sezoni.

Očekivalo se da će Podgorica u nastavku slomiti otpor rivala, ali je umjesto toga, gost uzvratio.

Centaršut Savovića u 1:2 je pretvorio Japanac Rjoja Tačibana, lijepim udarcem glavom u 63. minutu, da bi Luka Merdović u finišu meča postavio konačan rezultat.

Petrovac ima sedam bodova, uz meč manje, Podgorica je ostala na 18.

Bonus video: