Bogdanović: Ovo će biti jedina Vlada koja će se samouništiti, nezaposlenost na istorijskom maksimumu...

"Kojeg god dijela društvene sfere se dotaknemo, vidimo da ova Vlada nije ostvarila nijedan rezultat i benefit za naše građane"

4628 pregleda 23 komentar(a)
Sa izborne konvencije DPS Pljevlja, Foto: DPS
Sa izborne konvencije DPS Pljevlja, Foto: DPS

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović rekao je da će aktuelna Vlada Crne Gore biti jedina Vlada koja će se samouništiti.

On je kako je saopšteno iz DPS to rekao juče na 9. Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS u Pljevljima.

"Ovo će biti jedina Vlada koja će se samouništiti. Pozivam sve prisutne da pomognu i istraju u tome da se skrati vrijeme uništenja Crne Gore", kazao je Bogdanović.

"Kada govorimo o ekonomiji vidimo da je stopa nezaposlenosti na istorijskom maksimumu od 25%, imamo poskupljenje cijena životnih namirnica i cijena goriva koje nam je svojom licemjernošću i nedobronamjernošći ova Vlada servirala. Kojeg god dijela društvene sfere se dotaknemo, vidimo da ova Vlada nije ostvarila nijedan rezultat i benefit za naše građane, već čega god se dohvatila, ona je to uništila", poručio je Bogdanović.

Šef Kluba poslanika DPS u Skupštini Crne Gore Danijel Živković je rekao da je "DPS, nakon prošlogodišnjih izbora ustupila svoje mjesto političkim protivnicima koji su dobili potrebnu većinu, ali da godinu dana poslije toga vidimo kako se oni ponašaju, šta znaju i koliko su spremni dobro da rade".

"Ja ne znam nijednog građanina Crne Gore, bez obzira kako politički razmišlja, kako se nacionalno osjeća, da ne vidi ispred sebe kako se na djelu sistemski sprovodi rušenje osnovnih elementarnih vrijednosti koje smo gradili prethodnih 25 godina. Ne poznajem nijednog građanina koji će reći da ovi koji su sada na vlasti ne rade na sistemskom urušavanju Crne Gore, u svim oblastima, obrazovanju, kulturi, sportu, ekonomiji, finansijama, bezbjednosti, čime je potpuno urušen evropski put", kazao je Živković.

U saopštenju piše da je na konferenciji učestvovalo 154 delegata koji su izabrali novi saziv Opštinskog odbora.

"Odbor će osim novoizabranih 80 članova činiti i 18 odbornika naše partije iz Skupštine opštine Pljevlja", piše u saopštenju DPS.

Iz te partije su naveli da je "građanima i delegatima poslata poruka da reformski put DPS nema alternativu i da predstavlja jedini mogući put izborne pobjede na lokalnim izborima koji bi u našem gradu trebalo da se održe na proljeće sljedeće godine".

"Na sjednici se konstatovalo da se svakog dana na primjeru može vidjeti kako se ponaša jedna bahata vlast koja pokušava ucjenama i ultimatumima da se rasporedi na određena mjesta u namjeri da na taj način predstavi sebe kao zaštitnike interesa građana Crne Gore", kazali su iz DPS.

Osim Živkovića i Bogdanovića, konferenciji su prisustvovali koordinator ispred Predsjedništva DPS Aleksandar Žurić, koordinator ispred Izvršnog odbora Arsenije Boljević, predstavnici koalicionih partnera iz BS i SD, kao i drugi gosti.

Bonus video: