Samardžić: Mirno čekam poziv SDT

Admiral u penziji je kazao da osobe koje su prijetile novinaru "Vijesti" nemaju veze sa njim i njegovom porodicom, pozvao nadležene da utvrde ko je prijetio i kazao da te prijetnje najoštrije osuđuje

9872 pregleda 12 komentar(a)
Samardžić, Foto: Luka Zeković
Samardžić, Foto: Luka Zeković

Admiral u penziji Dragan Samardžić kazao je da mirno čeka poziv Specijalnog državnog tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo, koje vodi glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, formiralo je krivični predmet protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Samardžića, zbog njegove moguće uloge u ratnim zločinima protiv civilnog stanovništa počinjenih u jesen 1991. u Dalmaciji.

”Nakon objavljenog teksta na portalu ‘Vijesti’ pod naslovom ‘Granatiranje Splita i uloga Dragana Samardžića’, Specijalno državno tužilaštvo je, tim povodom, po službenoj dužnosti, formiralo krivični predmet radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da su učinjena krivična djela ratnih zločina. Predmet je dodijeljen u rad specijalnom tužiocu koji je, godišnjim rasporedom poslova, određen za rad na tim predmetima”, potvrđeno je juče “Vijestima” iz kabineta vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović.

Samardžić je na Tviteru naveo da nikada nije učinio ništa suprotno zakonu i Ženevskoj konvenciji.

On je kazao da osobe koje su prijetile novinaru "Vijesti" nemaju veze sa njim i njegovom porodicom, pozvao nadležene da utvrde ko je prijetio i kazao da te prijetnje najoštrije osuđuje.

Novinaru Vijesti Siniši Lukoviću prijećeno je i brutalno je vrijeđan sa anonimnih profila na društvenoj mreži Fejsbuk, a kotorsko tužilaštvo po njegovoj prijavi formiralo je predmet i ocijenilo da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

To tužilaštvo naložilo je Upravi policije da utvrdi ko stoji iza Fejsbuk profila “Praunuk komite”, sa kog je Luković dobio prijetnje i uvrede i to nakon što je u Vijestima objavljen tekst koji on potpisuje - “Granatiranje Splita i uloga Dragana Samardžića”.

Bonus video: