Koalicija Jedinstveni za Budvu: Partijski vojnici i egzekutori SNS-a dobili zadatak da oblikuju izbornu volju u Budvi

"Na djelu je direktno i protivzakonito miješanje stranih državljana i predstavnika vlasti druge države u izborni proces u Crnoj Gori i Budvi, te zato pozivamo nadležne organe da ispitaju sve okolnosti vezane za ovaj slučaj"

3702 pregleda 13 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Shutterstock
Budva (ilustracija), Foto: Shutterstock

Koalicija Jedinstveni za Budvu saopštila je da su "partijski vojnici i egzekutori Sprske napredne stranke dobili zadatak da preko eksponenata svoje politike 'srpskog sveta', oblikuju izbornu volju u Budvi".

Stranka slobode i pravde Srbije ranije je saopštila da ima saznanja da neki niški javni funkcioneri, kadar Srpske napredne stranke, borave u Crnoj Gori, gdje su, kako su naveli, ponovo umiješani u organizaciju kampanje pred izbore 23. oktobra u Budvi.

"Nikšićki predizborni scenario direktnog miješanja aktivista Vučićeve Srpske napredne stranke, ponavlja se ovih dana u Budvi, gdje se umjesto povratka liderske uloge u turizmu, našem gradu nudi koncept koji vodi do Vulinove 'Guče na moru'. Po već oprobanom sistemu spoljnjeg uticaja na izbornu volju građana Crne Gore, aktivisti i funkcioneri SNS-a, kako tvrde obaviješteni izvori, već su obavili dio zadatka i izvršili pritisak na takozvanu građansku listu Nova Budva, da odustane od učešća na izborima, a da svoje glasove isporuči Demokratskom frontu i Milu Božoviću", navodi se u saopštenju koalicije koju čine DPS, SDP, SD, LP i GI “ 21.maj”.

Dodaju da su "partijski vojnici i egzekutori SNS-a" dobili zadatak "da nakon Nikšića, stvore još jedan protektorat, i od crnogorske prijestonice turizma".

"Očigledno je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na primjeru Budve, želi da pokaže Crnoj Gori, od koga će zavisiti buduća vlast u našem gradu. To je, nažalost, poruka građanima Budve da je šef predsjednika Opštine Mila Božovića u Beogradu, i da se odluke koje se tiču naše opštine neće donositi u Budvi, a ponajmanje će biti u interesu njenih građana. Na djelu je direktno i protivzakonito miješanje stranih državljana i predstavnika vlasti druge države u izborni proces u Crnoj Gori i Budvi, te zato pozivamo nadležne organe da ispitaju sve okolnosti vezane za ovaj slučaj, i zaštite Ustavom garantovana prava naših sugrađana", navodi se u saopštenju koalicije "Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović".

Bonus video: