Adler: Politički lideri ne smiju da napadaju medije

Crna Gora se, tvrdi, pridružuje evroantlantskoj zajednici, a to znači da mora da dijeli i evroatlantske vrijednosti i zato Vlada mora osigurati da su novinari bezbjedni
57 pregleda 5 komentar(a)
Silom na sedmu konferencija, Foto: Zoran Đurić
Silom na sedmu konferencija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.04.2018. 10:44h

Crnogorski lideri dužni su da svojim radom zaštite novinare i obezbijede siguran ambijent za njihov rad, ali i da u javnim nastupima koriste primjerene riječi i usklade ton kada komentarišu rad novinara.

To je na jučerašnjoj konferenciji produkcije “35mm” i Televizije Vijesti, “Silom na sedmu”, kazao predstavnik ambasade SAD u Podgorici Džef Adler.

“Može da im se ne sviđa šta kažu i kako rade novinari, ali imaju obavezu da poštuju njihov rad. Ne smiju da svojim izjavama podgrijavaju plamen polarizacije u Crnoj Gori”, kazao je Adler i dodao da su politički lideri uzor, koji građani često slijede i na osnovu čijih izjava djeluju.

Crna Gora se, tvrdi, pridružuje evroantlantskoj zajednici, a to znači da mora da dijeli i evroatlantske vrijednosti i zato Vlada mora osigurati da su novinari bezbjedni.

I predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori Patrik Šmelcer citirao je i paragraf u preporukama Evropske komisije, koji kaže da vlasti moraju da pokažu nultu toleranciju na prijetnje u napade na novinare, da se uzdrže od davanja izjava koje mogu stvoriti ambijent nepovoljan za slobodu izražavanja.

Bonus video: