Adžić optužuje Upravni sud za opstrukciju

Tvrdi da na njegov predmet pada prašina devet mjeseci, iz suda kažu da su majke prioritet
327 pregleda 1 komentar(a)
Novak Adžić, Foto: Savo Prelević
Novak Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2018. 19:05h

Biivši direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Novak Adžić (SDP) tvrdi da politička garnitura preko Upravnog suda želi da opstruira pravo i pravdu, jer se sudije o njegovom slučaju ne izjašnjavaju više od devet mjeseci.

Adžić je “Vijestima” rekao da je 1. avgusta prošle godine podnio tužbu Upravnom sudu jer je, tvrdi, nezakonito smijenjen sa pozicije direktora Zavoda. Istakao je da je podnio i dvije urgencije, jednu 1. avgusta prošle, a drugu 5. marta ove godine.

Adžić je istakao da je prošlo više od devet mjeseci i da nema nikakvu povratnu informaciju, niti je odlučivano u njegovom slučaju, iako se radi o pravima iz radnog odnosa. On smatra da se u njegovom slučaju “pravo i pravda žele opstruirati namjerom političke elite preko Upravnog suda”, jer na njegov predmet pada paučina i prašina, a sve sa ciljem da se o njemu ne odluči.

Iz Upravnog suda odgovorili su “Vijestima” da se predmeti rješavaju po redosljedu prijema tužbi. Naglasili su da sudije tog suda, prema planiranom redosljedu za drugi kvartal ove godine, rješavaju predmete povodom prava na isplatu, kao i same isplate naknada korisnicama sa troje i više djece, zbog društvenog značaja ovih pitanja. Tvrde da vode računa i o tome koliko je pažnja javnosti usmjerena na rješavanje spora, da se takvi predmeti obrade što brže.

“Neprihvatljiva je tvrdnja tužioca da se pravda u njegovom slučaju želi opstruirati preko Upravnog suda, namjerom određenih političkih struktura jer sudije ovog suda rade po Ustavu i zakonu, pa se nepotkrijepljene tvrdnje tužioca svode na insinuacije. Ističemo da je predmet uzet u rad od sudije kome je dodijeljen u rad putem PRIS-a-Snežani Vukčević, i biće iznijet na sjednicu Vijeća u što kraćem roku, budući da se u istom ne traži rasprava”, piše u odgovoru.

Zavod za intelektualnu svojinu ukinut je odlukom Vlade kao samostalni organ i pripojen je Ministarstvu ekonomije.

Bonus video: