Akcija hapšenja Miloševića trajala dva mjeseca

Sagovornik Vijesti objasnio je da je kosovska policija opkolila cijelu zgradu u kojoj se krio Milošević a u kojoj, prema operativnim saznanjima, ima više štek stanova i osoba za kojima se traga zbog najtežih krivičnih djela
590 pregleda 12 komentar(a)
Mario Milošević hapšenje, Foto: Uprava policije
Mario Milošević hapšenje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 19.07.2018. 05:16h

Nakon skoro tri godine bjekstva juče je u prištinskom naselju Kalabrija uhapšen 38-godišnji Podgoričnin Mario Milošević za kojim se tragalo zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine.

Istovremeno policija je uhapsila Đorđa Pavićevića (31) iz Nikšića, koji je bio u društvu Miloševića, a koji je pobjegao 3. jula 2018. godine iz medicinske ustanove gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, izvršenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru.

Kosovski mediji objavili su da su u akcji, pored Miloševića i Pavićevića uhapšeni još jedan strani državljanin i državljanin Kosova koji su takođe osumnjičeni za ubistvo.

Sagovornik Vijesti objasnio je da je kosovska policija opkolila cijelu zgradu u kojoj se krio Milošević a u kojoj, prema operativnim saznanjima, ima više štek stanova i osoba za kojima se traga zbog najtežih krivičnih djela.

Njihovo hapšenje, kako je saopšteno iz Uprave policije, rezultat je "uspješne i efikasne saradnje službenika Uprave policije i policije Kosova".

Sagovornik Vijesti iz vrha Uprave policije ističe da je akcija hapšenja odbjeglog Miloševića trajala dva mjeseca.

“Prilikom hapšenja M.M. je bio naoružan, dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge. Milošević se od strane crnogorske policije, osim osnovane sumnje da je počinio ovo krivčno djelo, potražuje zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore koje su posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, a što će biti predmet daljih policijsko tužilačkih aktivnosti u smislu obrade i dokazivanja”, saopšteno je iz Uprave policije.

O kojim ubistvima je riječ sagovornik Vijesti nije želio da precizira, objašnjavajući da je riječ samo o indicijama da je Milošević povezan sa drugim likvidacijama.

Zbog osnovane sumnje da su učestvovali u ubistvu Đuričkovića policija i dalje traga za Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom Vujačićem (23).

Smrtonosne hice u Đuričkovića, piše u optužnici, ispalio je optuženi Mašanović. Tužilaštvo tvrdi da je Milošević dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao optuženi Vujačić.

U ratu suprostavljenih kriminalnih grupa „škaljaraca“ i „kavčana“ koji je započeo prije četiri godine kada je u Valensiji nestao tovar s kokainom ubijeno je tridesetak osoba i četiri slučajne žrtve.

Bonus video: