Ako ste mlađi od šest godina, Nintendo 3DS vas može učiniti razrokim

3DS prikazuje dvije različite slike – jednu za svako oko, što može negativno uticati na vid djece, koji je u tom uzrastu još u razvoju
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2011. 18:42h

Kompanija Nintendo, samo nekoliko dana prije predstavljanja konzole 3DS, objavila je da tu ručnu konzolu ne bi trebalo da koriste djeca mlađa od šest godina. Predstavljanje konzole planirano je za 19. januar, na Nintendovoj godišnjoj konferenciji.

Prema navodima iz kompanije, djeca mlađa od šest godina ne bi trebalo da koriste 3D efekat na konzoli Nintendo 3DS, jer 3DS prikazuje dvije različite slike – jednu za svako oko, što može negativno uticati na vid djece, koji je u tom uzrastu još u razvoju.

No, stručnjaci navode da se to upozorenje ne odnosi samo na konzolu 3DS, već je u pitanju opšte upozorenje za 3D format slike, što navodi da djeca mlađa od šest godina ne bi trebalo da gledaju 3D filmove ili 3D HD televizore. Osim ovog upozorenja, iz Nintenda upozoravaju i da, pošto 3D slika izaziva zamor očiju, korisnik pravi pause na svakih 30 minuta (umjesto svakog sata).

Stoga konzola i ima taster za podešavanje jačine 3D efekta.

Cijena Nintendo 3DS konzole još nije objavljena, ali se pretpostavlja da će iznositi između 250 i 300 američkih dolara.

Bonus video: