Aplikacija za majicu Lake festa

Učesnici radionica u sklopu projekta "Audio video platforma - Iz različitog ugla" imaće priliku da osmisle autentično grafičko rješenje
54 pregleda 0 komentar(a)
lake fest aplikacija, Foto: Privatna arhiva
lake fest aplikacija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.11.2018. 10:15h

U sklopu projekta “Audio video platforma – Iz različitug ugla”, nevladinog udruženja “Sinteza” iz Nikšića, održana je kreativna radionica na kojoj je osmišljen projektni zadatak.

“Učesnici narednih radionica imaće priliku da osmisle autentično grafičko rješenje aplikacije za majicu Lake festa. Potrebno je osmisliti više jednostavnih grafičkih motiva ili piktograma čijom bi se međusobnom kombinacijom uvijek i iznova stvaralo jedinstveno vizuelno rješenje aplikacije koje se utiskuju na majicu tokom samog festivala“, saopštili su iz „Sinteze“.

Na ovaj način, kako su objasnili, posjetioci Lake fest-a imaće mogućnost da kroz interaktivni proces daju i svoj kreativni doprinos u realizaciji i personalizaciji svake pojedinačne majice.

„Ovakav koncept treba dodatno da prenese osnovne vrijednosti Lake festa toleranciju, otvorenost, različitost i urbani duh novih generacija. Nezavisno o predočenom konceptu varijabilnosti svaki učesnik može predložiti i dizajnirati klasično rješenje sa samo jednom aplikacijom“.

U okviru pomenutog projekta, koji je podržan u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), biće emitovani pobjednički aftermovie iz prethodnih pet godina Lake festa, kao i finalizacija The best filma.

„Ciljevi projekta su, prije svega, da se stvore preduslovi za aktivnije učešće građana u kulturnom životu Nikšića, zainteresuju i uključe mladi da aktivnije učestvuju u kultunom životu grada i doprinesu njegovoj promociji van granica Crne Gore. Projekat je prevashodno usmjeren na mlade ljude u osmišljavanju i sprovođenju kulturnih, umjetničkih, ekoloških i promotivnih aktivnosti“.

Mladi će imati priliku da kroz organizaciju više umjetničkih sadržaja steknu neophodno iskustvo i da u budućnosti to iskustvo prenesu na druge, da oblikuju svoje okruženje u skladu sa daljim razvojem više kulturnih izraza. Između ostalog, novi sadržaji uključiće i rok kulturu.

ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori on se sprovodi u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Bonus video: