Apple i Google zaoštravaju borbu za ekskluzivne mobilne igre

Apple i Google nisu nudili novac za ovakve usluge, već su svojim uticajem pomogle kompanijama da svoje igre ponude efikasnije i što većem broju korisnika
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2014. 19:37h

Apple i Google nude programerima mobilnih igara velike podsticaje uključujući promotivne pozicije u svojim prodavnicama aplikacija kako bi osigurali ekskluzivna prava za najnovije i najbolje mobilne igre, piše Wall Street Journal.

Apple je, kako navode izvori WSJ, koristio podsticaje kako bi imao dvomjesečnu ekskluzivu na EA igricu „Plants vs Zombies 2“, igru koja je prošle godine izašla na tržište.

Isti izvori potvrđuju da je tromjesečno pravo imao i za Zepto Labov „Cut Rope“. Naravno, oba naslova imali su istaknutu ulogu na App Storeu kako bi što više korisnika vidjelo novu igru u zamjenu za podsticaje.

Apple i Google nisu nudili novac za ovakve usluge, već su svojim uticajem pomogle kompanijama da svoje igre ponude efikasnije i što većem broju korisnika.

Appleovo povećanje napora i nuđenja ovih usluga dokaz su daljnjeg napretka koji je Android postigao kao platforma i naravno želja za osvajanjem što većeg dijela novca koji se danas okreće u svijetu mobilnih igara, prenosi Racunalo.hr.

Bonus video: