"Apple" predstavlja novi "iPhone"

Prema dostupnim informacijama, "iPhone 4S" će imati unaprijeđenu kameru od 8 megapiksela, 512 MB radne memorije, te procesor A5, s podrškom za GSM i CDMA standarde
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2011. 18:25h

Od konferencije za novinare kompanije "Apple" na kojoj će biti predstavljen novi "iPhone" dijeli nas samo jedan dan, ali glasine koji će model "Appleovog" mobilnog telefona biti predstavljen ne prestaju da se šire internetom.

Posljednja glasina potvrđuje pretpostavku brojnih korisnika da će na konferenciji "Let's talk iPhone" biti predstavljen "iPhone 4S", što je snažnija, ali i jeftinija verzija sadašnjeg modela.

Portal "AppleInsider" navodi kako su se u devetoj beta-verziji "iTunesa 10.5" 'slučajno' našle informacije o budućem uređaju.

Prema dostupnim informacijama, "iPhone 4S" izgledaće kao i 'obična četvorka' , ali će imati unaprijeđenu kameru od 8 megapiksela, 512 MB radne memorije, te procesor A5, koji se trenutno nalazi u "iPad 2", s podrškom za GSM i CDMA standarde.

Novi mobilni uređaj će takođe izlaziti u dvije boje - crnoj i bijeloj.

Stručnjaci očekuju da će "Apple" jeftinijom verzijom "iPhonea" uspjeti da uđe u niži cjenovni rang, gdje trenutno vladaju mobilni telefoni s Androidovim operativnim sistemom, i njima oduzeti 'dio kolača'.

Galerija

Bonus video: