Asus i Lamborghini predstavili novu liniju modela namjenjenu ruskom tržištu

Posebnost ovih uređaja nisu tehničke specifikacije i mogućnosti, već podatak koliko imaju zlata, safira i krokodilske kože
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2012. 23:11h

Asus je u saradnji sa Lamborghinijem za rusko tržište pripremio četri nova mobilna uređaja iz linije koja če se zvati po čuvenom italijanskom automobilskom brendu.

Posebnost ovih modela nisu tehničke specifikacije i mogućnosti, već podatak koliko imaju zlata, safira i krokodilske kože.

Smartphone TL700 izrađen je od zlata i krokodilske kože, a ekran je zaštićen safirnim staklom. Cijena ovakvoh smartphonea iznosi 2. 750 dolara.

Tablet L2800 je opremljen 9, 7- inčnim ekranom rezolucije 1. 024 x 768 piksela sa safirnim staklom, ali nema zlata. Ima Qualcommov procesor od 1, 2 GHzi, 512 MB RAM-a i 4 GB ugrađene memorije.

Cijena tableta je 2. 300 dolara, a u najavi je nadogradnja na ICS što će vjerujemo vobradovati buduće vlasnike (sa time se proizvođač valjda iskupljuje za nedostatak zlata na tabletu).

Uređaji će se na ruskom tržištu u prodaji pojaviti tokom avgusta. Nema informacija o tome hoće li se prodavati i izvan Rusije.

Bonus video: