Aston Martin će prikazati novi Vanquish na sajmu u Los Anđelesu

Automobil je zahvaljujući primjeni karbonskih vlakana značajno lakši od prethodnika, a pokreće ga revidirani i 55 KS jači, 6, 0- litarski V12 agregat, koji sada raspolaže sa 573 "konja"
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2012. 23:22h

Novi Aston Martin Vanquish predstavljen je prije tri mjeseca na automobilskoj smotri u Montereju, a prije nego do kupaca stignu prvi primjerci početkom naredne godine, javnost će ponovo moći da ga vidi na Salonu automobila u Los Anđelesu.

"Novi Vanquish je zagolicao maštu kupaca i zaljubljenika u cijeloj regiji. U saradnji sa našim sjevernoameričkim partner- dilerom Galpinom predstavićemo novi model idućeg vikenda na losanđeleskom sajmu. Biće to naša posljednja promotivna stanica do početka isporuke početkom 2013. godine", rekao je Džulijan Dženkins, potpredsjednik Aston Martina za Sjevernu Ameriku.

Vanquish je potpuno novi automobil ove britanske manufakture. Zahvaljujuće širokoj primjeni karbonskih vlakana značajno je lakši od prethodnika, a pokreće ga revidirani i 55 KS jači 6, 0- litarski V12 agregat, poznat iz DBS- a, koji sada raspolaže sa 573 "konja".

Ovaj superautomobil ubrzava od 0-100 km/ h za 4,1 sekundu, a može postići maksimalnu brzinu od 295 km/ h.

Biće ponuđen u Coupe varijantama sa 2 i 2+ 2 sjedišta, a početna cijena osnovnog modela će iznositi 279. 995 dolara.

Bonus video: