Audi sprema novi R8

Navodno treća generacija ovog modela je već u pripremi, ali još nije poznato da li će dolaziti u električnoj, ili hibridnoj varijanti
3343 pregleda 0 komentar(a)
Audi R8, Foto: Audi.com
Audi R8, Foto: Audi.com

Kompanija Audi demantovala je da planira gašenje modela R8.

Navodno treća generacija ovog modela je već u pripremi, ali još nije poznato da li će dolaziti u električnoj, ili hibridnoj varijanti.

Izvršni direktor Audi Sporta, Oliver Hofman, izjavio je da za električnu verziju Audi Sport odjeljenje pojseduje svu neophodnu tehnologiju i “know-how”, ali da problem predstavlja masa novog modela, kao i da se još uvijek radi na razvoju sintetičkog zvuka motora, prenosi Auto Bild.

Hofman je kazao i da Audi Sport električnu verziju R8 vidi kao idealnu kako bi se zadovoljile jedinice koje se takmiče između R8 LMS GT3 i R8 LMS GT4.

Audi Sporta je saopštio i da u slučaju da ne spuste težinu na optimalni nivo za električnu verziju, hibridna verzija bi trebalo da bude sigurna.

Najavljeno da će novi R8 biti proizvoden u njemačkom gradu Nekarsulm, u istoj fabrici gdje se sklapaju Audi e-tron GT, koji dijeli platformu sa Porsche Taycanom, prenosi Auto Bild.

Bonus video: